“Izgleda da je uvek problem sve što je srpsko…”: Vulin o zabrani ulaska u Crnu Goru u uniformama

3
BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/DS

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izrazio je danas žaljenje zbog odluke Podgorice da vojnoj delegaciji iz Srbije ne dozvoli ulaz u tu zemlju u uniformama, navodeći da izgleda da “sve što je srpsko, uvek predstavlja problem”. 

Vulin je naveo da je Ministarstvo odbrane Srbije u petak tražilo dozvolu nadležnog resora Vlade Crne Gore za ulazak zvanične delegacije u tu zemlju radi prisustva godišnjem pomenu ubijenom ministru odbrane SRJ Pavlu Bulatoviću i da im je u ponedeljak potvrđeno da će “sve biti u redu”.

“U ponedeljak oko 14.30 časova nam je rečeno da je sve u redu i da će biti onako kako smo tražili. A onda su oko 21.30 pozvali našeg ambasadora da mu kažu da sve može, ali da baš uniforma ne može. I na pitanje našeg ambasadora zašto, dali su odgovor da tako kaže Ministarstvo kulture”, naveo je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane.

On je dodao da nije siguran da neka druga vojska u Crnu Goru ne bi mogla da uđe u uniformama i ocenio da izgleda da “sve što je srpsko, uvek predstavlja problem”.

“Žao mi je što je srpska uniforma toliko strašna u Crnoj Gori i što ne treba da bude ovde. Od Hrvatske sam to i očekivao, ali nisam očekivao da tako nešto bude u Crnoj Gori. Ali sve što se desi u Hrvatskoj, desi se na kraju i u Crnoj Gori i žao mi je što crnogorska vlast nije bila malo originalnija, nego je morala da otima savet od Hrvata”, naveo je Vulin.

Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položila je ranije danas u Rovcima kod Kolašina venac na spomenik bivšem ministru odbrane Savezne republike Jugoslavije Pavlu Bulatoviću koji je pre 20 godina ubijen u Beogradu.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. Ovaj Vulin ko da je zavrsio obdaniste i dva velika odmora iz prvog razreda pre nego sto su ga izbacili iz skole dozivotno.

  2. Жалосно је што овај човек, на својим глупостима, покушава да створи, или још више појача конфликтну ситуацију. Једна суверена држава је отказала могућност да се на њено тло, у наведеном случају, улази у војним униформама, јер иначе за то и нема никаквог разлога. Шта ту није јасно ? Нису рекли да можете да уђете само у кратким панталонама ? Уосталом, да си ушао обучен из арми шопа, као кловн, како идеш по српским касарнама, сигурно не би правили пороблема. Уз то, нису уопште били дужни да дају образложење, а дали су га. Према томе, сасвим довољно да се на помену појавите достојно обучени и без униформи. Да ли би другачије поступила Република Србија ? Па наравно да не би и зашто ту сада окривљавати некога о мржњи према униформама ? Овакав агитпроп из времена твог ЈУЛ-а не пролази више.

Comments are closed.