Izgleda da je potera za kanadskim “tinejdžerima zlikovcima” završena: Policija pronašla dva beživotna tela, veruju da su u pitanju Mekliod i Šmegelski

0
Foto: Profimedia

Potera koju su kanadske vojne i policijske snage, spasilačke službe i brojni zainteresovani građani organizovali širom čitave zemlje, mogla bi da bude okončana, ako obdukcija potvrdi da su dva beživotna tela koja je pronašla policija, ustvari Kem Mekliod i Brajer Šmegelski, prenosi Gardijan.

Njih dvojica su osimnjičeni da su ubili jedan zaljubljeni par – Čajnu Dizi i Lukasa Faulera – kao i profesora botanike Leonarda Dika.

Potera za njima trajala je skoro punih mesec dana, a tokom tog perioda “tinejdžeri zlikovci” prešli su više 3.500 kilometara, menjajući prevozna sredstva, prelazeći nepristupačne predele peške, a čitava jedna država nije uspevala da im uđe u trag.

Činilo se da je priča o tome da su nastradili, samo alibi za nemogućnost policije da ih uhvati, a tu tvrdnju dodatno je pojačala situacija sa roniocima koji su pretražili veliku površinu dna reke Manitoba i nisu pronašli ništa.

Ipak, četiri dana kasnije, tela su pronađena kod Manitobe, ali znatno severnije.

“Uvereni smo da su to oni. Ipak, da bismo bili sigurni, biće urađena obdukcija. Ako potvrdi da su to oni, biće obustavljeno krivično gonjenje za slučaj ubistva Leonarda Dika”, rekao je predstavnik kanadske policije.

Nikakvi detalji u vezi sa tim kako je smrt nastupila, nisu obelodanjeni.

SVE DETALJE O OVOJ NEOBIČNOJ PRIČI I POTERI ZA “TINEJDŽERIMA ZLIKOVCIMA” ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 8. AVGUSTA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU KOJE JE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET