Izbrisane lažne ponude za Ronaldovu traku: Najviša validna je šest miliona dinara

0
(Beta/AP Photo/Darko Vojinovic)

Kapitenska traka koju je Kristijano Ronaldo bacio kada je napustio teren na meču sa Srbijom dostigla je cenu od 1,28 milijardi dinara u sredu u 7.57h, a do tog trenutka je bilo čak 597 ponuda.

Međutim, fondacija “Zajedno za život” i sajt za prodaju “Limundo” obrisale su basnoslovne ponude za kapitensku traku nakon provere legitimnosti određenih ponuda. Sav prihod od prodaje ove trake je, inače, namenjen za šestomesečnog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Kako prenosi N1, više od 1,2 milijarde dinara (gotovo 11 miliona evra) vredela je kapitenska traka u rano jutro. Ponude su skakale vrtoglavo brzo tokom čitave noći sa osam miliona na deset u 22.45, sa 32 na 40 u 00.07, već tri minuta kasnije iznosila je čitavih 100 miliona dinara. Kasnije je cena, u 10 sati, nakon što je “Limundo” proverio legitimnost određenih ponuda, spuštena na nešto iznad šest miliona dinara.

Na ovom sajtu za licitacije su posumnjali u istinitost ovih ponuda nakon što je cena brzo skakala tokom noći i na kraju došla do 1,2 milijardi dinara.

Poslednja zvanična ponuda poslata je 30.3. u 22.36h i glasi 6.001.148 dinara.

Šestomesečnom dečaku Gavrilu je potrebno 2,5 miliona evra.

Ipak, provera je pokazala da nije sve što je licitirano bilo istinito, pa je tako suma značajno umanjena.

Gavrilo boluje od spinalne mišićne atrofije i za njegovo lečenje potrebno je dva i po miliona evra.

Licitacija je počela nakon što je da je jedan dežurni radnik na stadionu uzeo traku sa terena i odlučio da je donira kako bi se pokrenula humanitarna akcija o kojoj sada izveštava čitava planeta, prenela je fondacija “Zajedno za život”.