“Izbori u Šapcu i Paraćinu su važni jer odnekud mora da krene rušenje vlasti”: Dubravka Stojanović o bojkotu izbora

2
Foto: Profimedia/Ilustracija

Istoričarka Dubravka Stojanović izjavila je da je važno da opozicija koja je najavila bojkot izbora izađe na lokalne izbore u Šapcu i Paraćinu jer, kako je ocenila, odnekud mora da se krene sa “rušenjem” vlasti.

Gostujući u emisiji RTV Šabac “Dobar, loš, zao”, Stojanović je navela da ne veruje u “priču o ulicama” jer to nije uspelo, a na Filozofskom fakultetu već godinu dana se organizuje tribina “Nije filozofski ćutati” na koju studenti ne dolaze.

“Znači ako studente ne zanima ovaj protest, a ne zanima ih, ako studenti nisu krenuli za profesorima, a nisu, onda na koju građansku neposlušnost računamo ako ta populacija koja je uvek prva kretala, za sada nije ni trepnula”, kazala je Stojanović.

Na konstataciju novinara da je lokal opoziciji bio u drugom planu, Stojanović je dodala da je to slika neozbiljnosti, jer je navažnije pitanje “šta ću da radim na lokalu”.

“To je važno ne samo za dalji razvoj događaja već da bi pokazali kako može drugačije. I argumenti ‘držite vlast u Šapcu, nećete da izgubite vlast’, su prazni. Pa nije stvar samo u tome, već i u tome da pokažeš kako može da izgleda jedna sredina i da odatle kreneš da stvarno menjaš i pokažeš da sistem može da bude drugačiji. Zato je to važno”, istakla je ona.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Bas ako ne krenete sa tim od Paracina , grada koji to vise i nije. Paracin je unistila sadasnja njegova vlast na celu sa Paunovicem kao predsednikom,. Paracin je nekad bio veliki grad sa nekoliko jakih fabrika a sada je obicna selendra iz koje odlaza i stari i mladi.

  2. “Rušenje vlasti, rušenje vlasti…”, kakva mantra… Šta nudite zauzvrat gospođo, sem “rušenja vlasti”? Da li je to cilj, sam po sebi, ili imate neku ideju, program, šta posle toga?

Comments are closed.