„Izbori moraju da se održe. Sedamdesetak novozaraženih sada je potpuno drugačiji slučaj…“

0
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da predstojeći izbori moraju da se održe, da pomeranje u septembar zbog koronavirusa ne bi „suštinski promenilo ništa“, a da bi takvo odlaganje sprečilo Vladu Srbije da radi, odnosno da ima pun legitimitet.

Ona je na TV Pink ocenila da opozicija koja bojkotuje izbore nije iskoristila četiri godine da kreira politički program i da ga predstavi gradjanima, zbog čega se sada „nadaju da će se brojevi novozaraženih (koronavirusom) povećavati“.

„Nadaju se da će korona ponovo biti na njihovoj strani… Prvo su nas kritikovali što (Vlada Srbije) ne uvodi vanredno stanje, kasnije su kritikovali restriktivne mere, sada kritikuju ukidanje tih mera“, dodala je Brnabić.

Ocenila je da je porast brojeva potpuno normalan i očekivan, s obzirom da je privreda počela da radi a da su ljudi zaboravili na vanredno stanje.

„Kada danas pričate o sedamdesetak novozaraženih i sada, to je potpuno drugačiji slučaj, sada vidite da smanjujemo broj bolnica, da se lekari vraćaju svojim normalnim poslovima i da se ne povećava broj obolelih na respiratorima. Po broju testiranih na 100.000 građana smo prestigli i Sloveniju, koja je bila daleko ispred svih u regionu, a ako ovako nastavimo za dva-tri dana ćemo prestići i Češku“, kazala je Brnabić.

(Beta)