Izabrani polufinalisti Generator konkursa

  0

  Na Generator konkurs OTP banke koji podržava digitalne projekte koji pomažu mala i srednja preduzeća da prevaziđu posledice krize izazvane koronavirusom prijavilo se više od 170 učesnika, od kojih je u sledeću fazu prošlo 10 polufinalista. Ukupan nagradni fond koji očekuje pobednike je dva miliona dinara.

  Generator Gamechanger konkurs OTP banke podržava digitalne projekte – sajtove, aplikacije i druge digitalne platforme – koji pomažu i nude nove mogućnosti malim i srednjim preduzećima. Na ovogodišnje takmičenje, četvrtu godinu zaredom, prijavilo se više od 170 učesnika, a u dalju fazu prošlo je 10 polufinalista koji preduzećima pomažu da bolje predstave svoje usluge i proizvode, obezbede nove kanale prodaje, razmene iskustava i ideje ili da pak ponude neke druge načine podrške koji će im koristiti da uspešno prevaziđu posledice krize.

  Konkurs je bio otvoren za sve pojedince, neformalne timove, preduzetnike i firme koji imaju novu ideju kojoj je potrebna podrška da zaživi ili već postojeće rešenje koje je potrebno unaprediti. U obe kategorije – nova ideja i postojeće rešenje – izabrano je po pet polufinalista koji su predstavljeni na Generator sajtu i koje očekuje medijska promocija kako bi za njihov projekat čulo što više ljudi, potencijalnih korisnika njihovih usluga. Polufinalisti dolaze iz različitih industrija i svoje znanje i iskusvo su primenili u oblastima kao što su moda, agronomija, biznis planiranje, fitnes i sport, kućnji ljubimci, domaći premium proizvodi, zanati, organizacija virtualnih sajmova…

  U sledećoj fazi biće izabrano šestoro finalista, po troje u svakoj kategoriji, koji će se boriti za glavnu nagradu. Na prezentacijama, finalisti će predstaviti  svoja rešenja, nakon čega će žiri proglasiti dva dobitnika koji će osvojiti nagradu od milion dinara. Polufinaliste očekuju i specijalne nagrade partnera konkursa – Vojvođanske banke, ICT hub centra za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija, kompanije TeleGroup, Beogradske otvorene škole i udruženja ENECA.

  Kroz ovakav vid indirektne podrške OTP banka zajedno sa partnerima nastavlja da doprinosi osnaživanju inovacija i domaćeg preduzetništva.

  Više informacija potražite na Generator sajtu.