Iz Srpske napredne stranke poručuju: “Za napad na Trifunovića isključivo odgovoran SZS”

2
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Grada Beograda Aleksandar Mirković ocenio je danas da za napad na lidera Pokreta Slobodnih građana Sergeja Trifunovića krivicu isključivo snose predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju (SZS).

Mirković je u saopštenju naveo da je SZS prethodno “satanizovao” Trifunovića zbog odluke da izađe na predstojeće izbore, “nazivajući ga izdajnikom i Vučićevim plaćenikom”, a da je rasprava koja je prethodila incidentu “počela u tom tonu”.

“Umesto što pokušava da krivicu svali na vlast i Aleksandra Vučića, neka Borko Stefanović uputi izvinjenje Trifunoviću, jer je to najmanje što može da učini”, ocenio je Mirković.

On je ostalim liderima opozicije poručio da se “prizovu pameti i prestanu da ugrožavaju bezbednost svakog ko ne misli kao oni”.

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović prethodno je pozvao aktere na političkoj sceni da “spuste strasti”, uz ocenu da je “atmosfera u društvu” doprinela napadu na lidera PSG-a.

“Atmosfera nasilja, laži i mržnje koju (predsednik Srbije Aleksandar) Vučićev režim stvara u Srbiji već osam godina dovodi našu zemlju do dubokih podela i sukoba. Zbog toga oni moraju biti zaustavljeni što pre”, naveo je Stefanović.

Trifunović je napadnut ranije danas dok je u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu prikupljao potpise za izlazak tog pokreta na predstojeće izbore, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da su dve osobe privedene zbog narušavanja javnog reda i mira.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Неодговорна изјава господина Мирковића. Потпуно је непотребно овако се обрачунавати са политичким противницима. Идентитет нападача је познат и врло лако може да се утврди шта и ко га је мотивисао. Изјаве овог типа, пре окончане истраге, свакако служе да се сакрије истина.

Comments are closed.