“Iz medija sam saznala za Šešeljeve uvrede u Skupštini…”

1
Tanjug

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je iz medija saznala za neprimereno obraćanje poslanika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i za uvrede upućene novinarki lista Danas Snežani Čongradin, prenosi N1.

Ona je pozvala poslanike opozicije da se vrate u parlament, da bi radili na onemogućavanju takvog ponašanja.

“Kodeks o ponašanju poslanika, ili etički kodeks, bi morao da se usvoji uz saglasnost svih članova parlamenta”, rekla je Maja Gojković novinarima.

Maja Gojković je izjavila da članovi parlamenta često misle da imaju pravo “iznošenja svega i svačega”, smatrajući da poslanik po zakonu ne može da odgovara za ono što izgovara tokom diskusije u skupštini.

“U delu javnosti se smatra da su nam potrebni cenzura i povratak verbalnog delikta. Nadam se da će se pronaći način da se ne ugrozi nijedno pravo poslanika na slobodu mišljenja”, rekla je Maja Gojković.

Ona je ocenila da stvaranje etičkog kodeksa, koji bi se odnosio i na izjave izrečene van parlamenta, nije lak posao i navela da je takav dokumet u Sloveniji, koja je članica Evropske unije, usvojen tek pre dva meseca.

“Za to je potreban rad svih poslaničkih grupa u parlamentu. Bilo bi manje tenzija kada bi se opoziconi poslanici vratili”, rekla je Maja Gojković i izrazila uverenje da će se to dogoditi na početku sledećeg skupštinskog zasedanja.

1 KOMENTAR

  1. Da li je iz medija saznala i da je ostao poslanik u skupštini i nakon Haške presude?

Comments are closed.