“Iz greške u grešku. Novac je trebalo dati najsiromašnijima, i to po nekoliko stotina evra…”: Profesor Ljubodrag Savić kritikuje promenu odluke o 100 evra svim građanima…

2
Foto: Profimedia

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić rekao je danas da Vlada Srbije obećanjem o podeli 100 evra svim punoletnim građanima a zatim promenom te odluke da oni koji hoće taj poklon treba da se prijave “samo ide iz greške u grešku”. 

“Taj novac je trebalo dati najsiromašnijim građanima i to, ne po 100 evra, nego po nekoliko stotina evra, zavisno od stepena siromaštva”, rekao je Savić za Betu.

Vlada Srbije u paketu za pomoć privredi i građanima zbog pandemije virusa COVID-19 odlučila je da punoletnim građanima podeli po 100 evra u dinarskoj protivrečnosti, a sada je promenila odluku, pa će tu sumu dati penzionerima i socijalno ugroženim građanima, a ostali punoletni građani ako žele taj novac treba da se prijave.

Savić je ocenio da Vlada ide iz krajnosti u krajnost i sada poziva građane da se prijave, a “to će u tehničkom smislu izazvati pravi haos”.

“Znam koliko je bilo problema sa prijavljivanjem za dozvole o kretanju. Kolika administracija treba da sve to obradi”, rekao je Savić i istakao da ima mnogo ljudi u selima koji su stari i siromašni i nemaju načina da se prijave. 

Dodao je da treba omogućiti da svi oni koji žele da taj novac poklone u humanitarne svrhe mogu da ga uplate na račune zdravstvenih ustanova. 

“Ako ne na taj način, pojedinačno za svaku ustanovu, treba otvoriti zajednički račun za zdravstvene ustanove koje su učestvovale u borbi protiv pandemije i nagraditi lekare, sestre i drugo osoblje koje je rizikovalo život da bi izlečili bolesne”, rekao je Savić.

Istakao je da je sada trenutak da se pokaže društvena odgovornost. 

Po njegovim rečima, ni novac za minimalne plate, kao pomoć privredi u vreme pandemije COVID-19, nije trebalo uplaćivati na račune poslodavaca, već radnika.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

  1. More,dajte im vi te pare.Ima siromašnih a ima i onih koji neće da rade…bar ih ja dosta poznajem….
    Od kafe do kafe…i tako ceo život.

Comments are closed.