Iz carinskog skladišta nestala luksuzna pića i espreso: Ukupna vrednost oko 60.000 evra

1
Foto: Profimedia / Ilustracija

Službenici Carinarnice Beograd prilikom kontrole carinskog skladišta na Vilinim vodama u Beogradu su otkrili da nedostaju “luksuzna alkoholna pića” i kafa “espreso”, ukupne vrednosti 60.460 evra, saopštila je Uprava carina.

Pretpostavlja se da je ta roba “puštena u slobodan promet” pre no što su sprovedeni carinski postupak plaćene uvozne dažbine.

Zbog toga će uvoznik morati da izmiri sve obaveze prema državi i plati uvozne dažbine za robu koja nedostaje, a potom će odgovarati zbog zloupotrebe i nepropisnog vođenja evidencije.

Držalac skladišta je jedno beogradsko privredno društvo, a uvoznik “takođe jedna renomirana beogradska firma”, piše u saopštenju.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Zbog toga će uvoznik morati da izmiri sve obaveze prema državi i plati uvozne dažbine za robu koja nedostaje, a potom će odgovarati zbog zloupotrebe i nepropisnog vođenja evidencije. Оно што се очекује од Управе царина, јпосле оваквог случаја е и укидање решења о одобравању држања робе у царинском складишту/сместишту, “реномираној београдској фирми”, па нека код следећих увоза плаћају дажбине одмах, при увозу.

Comments are closed.