Ivan Jegdić: Singl “Kazaljke”

0
Foto: Promo

Jedan od magičnih koncertnih trenutaka tokom nedavno održanog Indirekt festivala desio se u klubu “Sprat” tokom koncerta Ivana Jegdića. Podsećamo vas da smo ovog momka otkrili kroz pesmu “Bolji čovek”, emotivnu posvetu nesrećnim ljubavima. Posle nekoliko meseci, Ivan se oglasio novom pesmom “Kazaljke” koja je već duže vreme koncertni favorit. To je potvrdio upravo pomenutim nastupom, u intimnom prostoru punom publike koja ga u sve većem broju prati i poštuje.

Na prvo slušanje, čini se da se autor kreće u istom smeru poput prethodnog singla. Višeslojnost pesme otkrivate s vremenom, pa se njena ritmika i tekst uvlače pod kožu slušaoca. Singlom “Kazaljke” Ivan je unapredio svoj umetnički izraz i prepustio se uticajima trap zvuka taman toliko da isprati teskobnu tematiku pesme. Lirika Ivana Jegdića kao da vuče korene iz deseterca, a njegov vokalni izraz u ovoj pesmi nalik je pojanju.

Izuzetnost pesme “Kazaljke” oslikana je i kroz odličnu saradnju sa hiphoperom DIAVO-m koji je zaslužan za odlično komponovanu matricu.

Činjenica je da Ivan pravi divnu gradaciju u pogledu redosleda plasiranja svojih pesama. Singlom “Kazaljke” svoju interpretaciju izdigao je na viši nivo, snažno proživljavajući svaku otpevanu strofu.

(Dostupno na: smarturl.it/kazaljke.ivanjegdic)