Ivan Jegdić: Neka čuju me (Mascom)

0
Foto: Promo/Mascom

Reč je o autoru specifičnog glasa i jedinstvenog žanrovskog modela koji spaja pop muziku sa elementima trepa, ljubavnom i epskom tematikom ali i etno motivima. Na sebe je skrenuo pažnju prvom zvaničnom pesmom „Bolji čovek“. Za samo nekoliko meseci je došao od prvog singla a ubrzo i prvog samostalnog beogradskog koncerta. Uz koncertnu turneju po Srbiji i regionu, Ivan je objavio niz singlova kao i nekoliko spotova.

Pred nama je jedanaest pesama na debitantskom albumu „Neka čuju me“ kojim će ovaj fantastični mladi kantautor zaokružiti prvu etapu svoje vrlo dinamične karijere. Ono šta vezuje pesme sa albuma u celinu jesu poruke koje te pesme nose, doza sete i melanholije koje se kroz njih prožimaju. U sviračkom smislu album sadrži razne motive i uticaje muzike koju Ivan generalno sluša.

Jegdić je napisao sve pesme, dok su u produkciji pored njega učestvovala još dva producenta Nenad XO i Sava Tomić. Na albumu se pojavljuju Predrag Ristić – Meta kao gost producent, tam na vokalnim deonicama i Stefan Aćimović na gitari u pesmi „Čežnja“, za koju je Ivan Jegdić pre nekoliko sedmica objavio sjajan video spot.

Pored singla „Bolji čovek“ koji je obeležio prvu fazu Ivanove karijere, na albumu se nalazi pesma „Zalazak sunca“ čiju zvaničnu verziju fanovi očekuju sa nestrpljenjem. Tu su pesme sa kojima se publika već susretala na Ivanovim koncertima, poput pesme „Ne budi me“ iz čijih stihova je album i poneo naziv „Neka čuju me“. Pored njih album čine i potpuno nove numere kao što su „Vatra i ništa“ i „Decembar“.

Album dostupan ovde.