Ivan Jegdić: Bolji čovek

0

Eskalacija novokomponovanog trap zvuka — koji je u Srbiji nastrano ukršten sa folkom – biva, doduše sporadično, presečena muzikom osvešćenih mladih autora. Oni u svom stvaralaštvu postavljaju granice koje ne prelaze; njihov izraz je izuzetno komunikativan, jasan i čist.

Takav je Ivan Jegdić, stidljiv i neposredan. Zbog toga, ali pre svega zbog karakterističnog vokala, njegova muzika postala je prepoznatljiva i (ne)očekivano veoma tražena.

Ivan Jegdić, mladi beogradski autor, svoju muzičku karijeru započinje skromno, dobijajući licencu za nastupe u Knez Mihailovoj ulici i pevajući svoje omiljene numere uz gitaru.

Neverovatan kantautorski talenat i nadalje YouTube favorit je, uz opojni vokal, zapravo nesvesno oformio malu fan bazu.

Ivan se muzički ne može definisati kao pop, rok ili trap izvođač. Njegovo stvaralaštvo vrlo lako pretače epske motive tekstova u savremene bitove, uz gitaru i fascinantan glas. Njegov digitalno objavljen singl „Bolji čovek” dotiče neka duboko potisnuta mesta u svima nama.

Upečatljiv temperament, senzibilitet uz evidentan kvalitet, pridobija i veže vas za momka koji je pokupio najbolje od nove sevdalinke, američkog trapa, neo soula, pa sve do indi roka i ambijentalne elektronike.

(Dostupno na svim muzičkim digitalnim platformama: smarturl.it/ivanjegdic)