Ivan Ivanović: “Prijavio sam Sarapu zbog pretnji”

0
screenshot/tv nova/medju nama

Voditelj Ivan Ivanović izjavio je danas da je prijavio policiji pretnje koje je dobio od voditelja TV “Pink” Predraga Sarape. Ivanović je istakao da je ceo slučaj prijavio i Odeljenju za visokotehnološki kriminal, a pomenute pretnje voditelj je, kako je naveo gostujući u jutarnjem programu “Probudi se” na televiziji Nova S, dobio preko društvene mreže Tviter, ali i preko telefona.

Sukob je počeo od izjave ministra Nikole Selakovića da se “Srbi ne bi prezivali na ‘ić’ da nije bilo Stefana Nemanje”, povodom reakcija na otvaranje spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu.

Ivanović se tada na Tviteru našalio i u šaljivom tvitu pomenuo sarapu: “Sarapa nije Srbin ?! U šoku sam !”.

Tada je, kako navodi portal nova.rs, naišao na salvu uvredu, ali i pretnji od strane Sarape.

Ivanović je rekao kako mu je iste večeri Sarapa SMS porukama i pozivima upućivao salve uvreda, vređao mu je i oca, i majku, i celu familiju.

Više puta mu je poručio: “Moj si”, a potom mu rekao i da će mu “je*ti mater”.

Na Tviteru je Sarapa poručio da će “odbraniti čast krvlju”.

Ivanović je naveo da je sve pretnje prijavio nadležnim službama. Međutim, kako je istakao, reakcija UNS i NUNS je izostala.

“Svi ćute, svi se prave mrtvi kao da se ništa nije dogodilo. Imao sam zanimljivu prepisku s Dušanom Mašićem iz UNS. Očekivao sam da UNS ili NUNS nešto izjave na temu Sarapinog ponašanja, jer njihovo je da se oglase, a policija je tu da me štiti. On mi je objasnio da se udruženja bore za profesionalne standarde i brane svoje članove, i objasnio da Sarapa nije član, pa se njime ne bave. Njih uopšte ne interesuje onaj ko nije član njihovog udruženja. Ja mislim suprotno. Jer, kad god izbije spor oko moje emisije, novinari zovu NUNS i UNS. Ni ja nisam član, ne znam zašto se onda time bave”, rekao je jutros Ivanović.

“Ozbiljno je kada ti neko praktično kaže da će da ti ubije da bi odbranio čast svoje porodice. Kada ljudi tako nešto napišu predsedniku Vučiću, dobiju 30 dana ili šest meseci zatvora”, rekao je Ivan Ivanović.