Istraživanje: Koliko bi građana Crne Gore želelo da se ujedini sa Srbijom u istu državu?

Da Crna Gora treba da se ujedini sa Srbijom u zajedničku državu smatra 7,6 odsto ispitanika ovog istraživanja

3
Foto: Profimedia

Više od 60 odsto građana očekuje da Crna Gora nakon izbora ostane nezavisna i na evroatlantskom putu, dok više od 80 odsto ne dovodi u pitanje nezavisnost države, pokazalo je najnovije istraživanje crnogorskog Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM).

Kako je saopšteno iz te nevladine organizacije, istraživanje je sprovedeno standardnom metodologijom na uzorku od 1.035 ispitanika od 11. do 19. septembra.

Kada su u pitanju očekivanja građana, nakon izbora, o državnom statusu Crne Gore, 61 odsto ispitanika je za to da ona ostane nezavisna i na svom evroatlantskom putu, a 21,9 odsto da ostane nezavisna, ali da se okrene Srbiji i Rusiji.

Da Crna Gora treba da se ujedini sa Srbijom u zajedničku državu smatra 7,6 odsto ispitanika, 1,7 odsto da treba da postane sastavni dio neke druge države sa Srbijom i drugim zemljama ili entitetima iz regiona, dok 7,8 ispitanika nema stav o tom pitanju.

A kako bi glasali u Crnoj Gori ako bi se izbori ponovili, pogledajte u posebnoj VESTI.

3 KOMENTARA

  1. Zasto bi se sad ujediniki?… oslobodili se kriminala, ugnjetavanja, stranackog zaposljavanja, tako da ce i doktori progledati i proglasiti psihozu… dosli na vlast novi ljudi, zeljni svojih zajednickih ideja bez obzira na razlike… ne razumem cemu ujedinjenje, povratili bi isto, korupciju, botovizam, stranacko zaposljavanje, kriminal… pitanje bolje da glasi koliko bi gradjana CG podrzalo slobodu u SRB kao u CG.

  2. Mozda ima 7 posto onih koji bi hteli da se ujedini cg i srb u crnoj gori ali ima 0 posto srba koji bi hteli cg. Dosta vise bivsih yu da se kace nama – dovoljno su nas upropastili

  3. Само ми још недостаје да овде Црногорац буде председник државе.

Comments are closed.