“Istorijska prilika da Srbija i Crna Gora prevaziđu probleme koje je stvorio Đukanovićev režim”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je vreme da Srbija i Crna Gora prevaziđu probleme “koji su nastali pre svega zbog režima Mila Đukanovića i njegove antisrpske politike”.

Govoreći o odnosima sa Crnom Gorom i novom vlašću u Podgorici, Dačić je za RTS ocenio da je sada istorijska prilika za normalizaciju odnosa.

“Stalno se narodu Crne Gore pretilo, odnosno plašili su ih navodno nekom hegemonijom koja dolazi iz Beograda. Evo, čujete li iz Beograda neke pozive da se ukine Crna Gora, da ona promeni spoljnu politiku? Ne. Mi samo pozivamo na to da se ne vodi antisrpska kampanja i interesuju nas samo prava Srba, našeg naroda koji živi u Crnoj Gori, koji nije došao iz mog Prokuplja ili bilo kog dela Srbije da tamo živi, nego je tu nastao, vekovima tu živi i čini Crnu Goru”, rekao je Dačić. 

Dačić je rekao da je Crna Gora zemlja koja je najbliža i narod koji je najbliži Srbiji.

“Mi imamo iste korene i zato svaki onaj ko radi protiv saradnje sa Srbijom, radi i protiv interesa svog naroda. Zato i mislim da je vreme, da bez obzira na heterogenost opozicije i različite izjave, da se svi potrudimo da prevaziđemo te probleme koji su nastali pre svega zbog režima Mila Đukanovića i njegove antisrpske politike”, dodao je Dačić.

1 KOMENTAR

  1. “Govoreći o odnosima sa Crnom Gorom i novom vlašću u Podgorici, Dačić je za RTS ocenio da je sada istorijska prilika za normalizaciju odnosa.” Ма шта ти о томе мислио, ни са једном земљом која је нарушила суверенитет Србије и признала део њене међународно признате територије, независном државом, односи се не могу нормализовати, без признавања равноправног статуса обеју држава. Како су та тамошња тројица изабраних политичара то јавно одбила, престани више да причаш глупости, што се односа између Србије и те земље тиче. Шта ћеш са тим односима да радиш, за то нађи одговарајући термин, али их сигурно нећеш “нормализовати” на штету Србије, и не вређај више грађане ове земље са таквим изјавама, јер ти плаћају то што ти је у тањиру, а и поред њега.

Comments are closed.