“Ispred Policijske uprave sa crvenim kačketima”: CarGo predao pritužbu zbog “brutalnosti” prema njihovom članu

0
Foto: Tanjug

Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić je Policijskoj upravi za grad Beograd “29. novembar” predao pritužbu unutrašnjoj kontroli policije, kojom se traži da se ispita postupanje policije i njihova “brutalnost” prilikom prošlonedeljne akcije “nelegalnog oduzimanja vozila i hapšenja člana tog udruženja”, preneo je N1.

Predstavnici Udruženja i kompanije CarGo Aleksandar Vučić i Vuk Guberinić su se, zajedno s članovima tog udruženja, okupili ispred Uprave policije za grad Beograd kako bi predali pritužbu.

Pritužba se odnosi na “nesavestan i nezakonit rad i postupanje pojedinih zaposlenih u policiji” tokom prošlonedeljne akcije “nelegalnog oduzimanja vozila i hapšenja osam članova CarGo-a”.

“Zajednički podnosimo pritužbu u ime 750.000 članova Udruženja zbog nesavesnog, nezakonitog i neprimerenog rada i postupanja pojedinih zaposlenih u Policijskoj upravi, Brigadi, Interventnoj jedinci 92, ali i u crvenim duksevima i s kačketima koji su iz prikrajka izdavali batinaške naredbe”, rekao je predsednik Udruženja Aleksandar Vučić.

On je pozvao Unutrašnju kontrolu da reaguje kako bi građani povratili poverenje u policiju.

“Nisu krivi časni policajci, već nečasni nalogodavci. Svaki častan vojnik i policajac mora da odbije nezakonito naređenje”, rekao je Vučić.

Svi članovi udruženja koji su se okupili ispred zgrade policije nosili su simbolično crvene kačkete, a kako je Vučić naveo, okupili su se “bez blokiranja saobraćaja i maltretiranja građana”.