“Iskreno, zapalila bih Hram…”, “mrzni popovi”, “tekovine koljača primitivnih”: Savetnica u crnogorskoj ambasadi u Ankari preterala na Fejsbuku. Ministarstvo se ograđuje…

2
Foto: Profimedia

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore ogradilo se od stavova koje je Mirna Nikčević, prva savetnica u Ambasadi Crne Gore u Ankari, iznela na Fejsbuku u diskusiji o Trojičindanskom saboru, koji je 15. juna održan ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, javile su Vijesti.

Nikčević se na popularnoj društvenoj mreži uključila u diskusiju prijateljice, koja je objavila fotografije sa sabora i prijateljima poželela mir i ljubav.

Prva savetnica ambasadora Branka Milića u raspravi je najpre napisala kako je ostala bez teksta i dodala da je bolje što je tako, jer “ne bi bio prijatan”.

Prijateljica je podsetila na dane kada su, kako je navela, išle zajedno u manastir Dajbabe, nakon čega je usledio opširniji odgovor Nikčević.

“Što se tiče Dajbaba, išla sam tamo da se zaj****am sa popovima mrznim… Odluči se, ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih”, navodi se, pored ostalog, u komentaru Nikčević.

Ona je potom dodala da bi “zapalila Sram i sva gove*a tamo”, prenose Vijesti.

“Stavovi i komentari Mirne Nikčević, savetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari, izneti na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk u prepisci sa prijateljima, ni na koji način ne odražavaju stavove ovog Ministarstva, niti države Crne Gore”, rekli su “Vijestima” iz ovog ministarstva.

Ne precizirajući kakve, najavili su i da će preduzeti određene mere zbog ponašanja Nikčević.

“Ministarstvo će preduzeti potrebne mere kako bismo sprečili slično ponašanje diplomata i drugih zaposlenih, kako na radu u Crnoj Gori, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima naše države, a koji su u obavezi da u vršenju svojih poslova na radnom mestu i van radnog mesta, u toku radnog vremena i van radnog vremena prvenstveno štite interese i ugled države Crne Gore, njenih organa i institucija”, naveli su iz crnogorskog ministarstva.

2 KOMENTARA

  1. Fejsbuk profil je njen i nek lupa šta god hoće – NEDELJNIK mora izabrati šta će da objavi u ime naroda i u ime normalnosti . Ja nemam i ne želim da imam Fejsbuk profil i evo živim ! Ali želim da čitam normalnu , objektivnu štampu koja se na pijane prepiske kojekakvih fićfirića neće osvrtati . Žena koja je ove gluposti napisala , ne znam da li mrzi ikoga ,ali je dokazala da je ljudska glupost nebeska sila (Krleža) ili da je neograničena veličina u kosmosu (Ajnštajn) -izaberite sami i ne pridajmo značaj ovakvim komentarima osobama čije je postojanje u etru ograničeno mandatima dobijenim od nekih trenutih vladara . Srpska istorija Crne Gore duža je u trajanju i opstajanju od svih marifetluka kralja šverca cigareta iz Podgorice . Ajde Milo ako smeš u Italiju tamo te čekaju samo tvoje rešetke .

  2. Kad ste vi postali tabloid? Zamisli molim te neka lijeva savjetnica u ambasadi u Turskoj, za koju niko nikad nije čuo, je idiot. Ona je baš veliki i značajan faktor pa da bude na naslovnoj strani svega. I to njeni komentari na facebooku! Kakva je korist i značaj ove vijesti? A rezultat je jasan, dizanje tenzija sve dok ne strada neki turista, svejedno da li je srpski ili crnogorski, od neke usijane glave kome je glava užarena od ovog vaskolikog huškanja. A vi izgleda očajni za klikovima? Visoke su temperature. Budite odgovorni, bar vi koji nominalno imate urednike.

Comments are closed.