IPSOS: Nije bilo očekivano da PSG neće preći cenzus…

2
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Predstavnik Ipsos stratedžik marketinga Predrag Kurčubić izjavio je danas da se na osnovu istraživanja pred izbore procenjivalo da će Srpska napredna stranka (SNS) osvojiti oko 60 odsto podrške birača, ali da je za njega „ono što nije potpuno očekivano“ to što Pokret slobodnih građana (PSG) po dosadašnjim prebrojanim glasovima nije prešao cenzus.

Kurčubić je za RTS rekao da je „bila dilema da li će PSG preći cenzus, ali da se videlo da je sigurnost (njihovih) glasova dosta niska, kao i sigurnost (glasova) ostalih opozicionih partija“ koje su učestvovale na izborima.

On je rekao i da ne očekuje da će do kraja brojanja glasova, sa Kosova i Metohije i inostranstva, doći do nekih promena u tome da su do sada samo tri nemanjinske partije prešle cenzus za ulazak u Skupštinu Srbije, i da efekat brojanja tih glasova može da iznosi do jedan procenat.

Prema njegovim rečima procenat glasova koji je osvojila SNS „otišao je malo više od predviđanja“, i to „neupitno govori da u opozicionom bloku ne postoji njedna dovoljno snažna stranka da se suprtostavi SNS“, kao i da su „građani prepoznali ono što je urađeno“, odnosno da se u anketama pre izbora oko 60 odsto građana Srbije izjasnilo „da je zadovoljno pravcem u kome zemlja ide“.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. sto niste verovali. Pa gradjani ne veruju Sergeju Trifunoviću i njegovom histeričnom ponašanju . O politici ne zna nista a nije ni dosledan. Sumnjiv tip!! Mozda se i prodao???

Comments are closed.