Intesa Sanpaolo je prva italijanska banka koja je prepoznata kao najbolja banka u zapadnoj Evropi

    0

    Intesa Sanpaolo proglašena je „Bankom godine u zapadnoj Evropi“ i „Bankom godine u Italiji“ od strane renomiranog časopisa The Banker, specijalizovane publikacije medijske grupe Financial Times. Ovu prestižnu nagradu je, prvi put, dobila jedna italijanska banka za najbolju banku u zapadnoj Evropi.

    Pri izboru, međunarodni žiri časopisa The Banker uzeo je u obzir snažne finansijske rezultate grupe Intesa Sanpaolo i uspešno spajanje sa kompanijom UBI Banca, što je kreiralo italijanskog bankarskog šampiona (giganta) koji može uspešno da se takmiči na nivou Evrope. Žiri je, kao posebno važnu, istakao ključnu ulogu koju je grupa Intesa Sanpaolo odigrala u podršci italijanskoj privredi i društvu tokom pandemije COVID-19.

    Marco Elio Rottigni, direktor Divizije Internacionalnih banka članica Intesa Sanpaolo, izjavio je: „Intesa Sanpaolo je jedna od bankarskih grupa sa najboljim rezultatima u Evropi, i ističe se snagom svog bilansa. Nakon spajanja sa UBI bankom, zauzima prvo mesto na rang-listi evro zone po tržišnoj kapitalizaciji, a takođe je među najboljim evropskim bankama prema nekoliko pokazatelja učinka i finansija. Priznanje „Banka godine u zapadnoj Evropi“ časopisa The Banker ne odražava samo ove važne rezultate, već i činjenicu da je kupovina UBI banke utabala put inovativnim tehnologijama spajanja banaka, koje su regulatorni organi pozdravili i odobrili. Pripadnost tako prestižnoj i snažnoj bankarskoj grupi stavlja naše inostrane članice u pozicije da značajno doprinesu uspehu grupe, jer na svojim domaćim tržištima mogu da u potpunosti uživaju u pogodnostima zajedničkih prilika, sinergija i najboljih praksi. Pandemija COVID-a učinila je to još važnijim, i zajedno smo pokrenuli konkretne inicijative za podršku lokalnim privredama, našim klijentima i našim zaposlenima, stvarajući vrednost za zajednice u kojima Grupa posluje.“