Inicijativa da se ograniči emitovanje rijalitija, pružena podrška malim maturantima: Održan još jedan protest “1 od 5 miliona”

0
Fotografija sa prošlonedeljnog protesta. FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

Protest “Jedan od pet miliona” održao se večeras u Beogradu po 29 put.

Miting je počeo govorom jednog od organizatora protesta “Jedan od pet miliona” Srđana Markovića koji je govorio o aferi sa “curenjem” testova iz matematike za prijemni ispit.

Kod Terazijske česme, gde subotom počinju protesti, obratio se predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović.

On je najavio da od sutra do 29. juna građani mogu da potpisuju inicijativu za ukidanje emitovanja rijaliti programa uživo, te da se njihovo emitovanje ograniči na 3 sata trajanja i da se uvede pola sata programa za decu.

Govorio je i jedan od organizatora protesta, student Martin Bežinarević

“Ovde sam jer ne želim da trpim ovakvo stanje, ne želim da moj brat i sestra polažu ovakvu malu maturu. Tu smo da se borimo da svako može da kaže svoje mišljenje, da živimo u normalnoj zemlji. Osnovci, možda niste još položili malu maturu, ali ste nam poslali poruku da smo ovde na ulicama šest meseci zbog vas i vaše budućnosti”, rekao je on.

Potom je krenula protestna šetnja.

Organizatori su najavili da će pred zgradom Radio televizije Srbije ostaviti fotografije pretučenih građana, koji su pretrpeli nasilje vlasti, i mladih koji su bili uhapšeni, uz pitanje zašto niko od njih nije imao priliku da na programu Javnog servisa govori o tome šta su doživeli.