(INFOGRAFIKA) Koronavirus u Srbiji: Skoro 500 zaraženih, “gotovo nijedan pacijent u Batajnici nije vakcinisan protiv kovida”, “hiljadu puta bolje primiti vakcinu…”

0

U poslednja 24 sata registrovano je 487 novih slučajeva koronavirusa, dok na kovid-19 testirano ukupno 10.710 građana.

Potvrđeno je da su preminule dve osobe.

Prema poslednjim informacijama, na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se sedam pacijenata.

Procenat pozitivnosti, broj pozitivnosti, broj pozitivnih u odnosu na broj testiranih, iznosi 4,54 odsto.

Direktorka bolnice: “Gotovo nijedan pacijent u Batajnici nije vakcinisan protiv kovida-19”

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je da u toj ustanovi ima sve više hospitalizovanih pacijenata i da je zbog porasta broja prijema otvorena treća jedinica poluintenzivne nege.

Adžić Vukičević je za Radio televiziju Srbije kazala da je tokom prethodnih šest nedelja u kovid bolnici u Batajnici bilo hospitalizovano manje od 40 pacijenata, a danas 89 i da gotovo nijedan pacijent nije vakcinisan protiv kovida 19.

Govoreći o mogućnosti uvođenja obavezne vakcinacije za medicinske radnike, Adžić Vukičević je navela da podržava obaveznu vakcinaciju, posebno jer medicinske sestre nisu vakcinisane u dovoljnom broju.

„Među lekarima je dobar odziv, ali među medicinskim sestrama je odziv znatno niži. Apel da se uvede obavezna vakcinacija“, rekla je ona.

Kon: "Hiljadu puta je bolje vakcinisati se, nego zaraziti"

Član Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon poručio je još jednom da je hiljadu puta bolje vakcinisati se, nego zaraziti se koronavirusom.

Kon je, na svom Fejsbuk profilu objavio da mu je jutros iz crnog automobila upućen "tihi, ali preteći glas" koji mu je poručio "dosta više o tim vakcinama".

Kako je napisao, na to se samo osmehnuo, jer odgovor na takvu poruku nema.

"Pretpostavljam da čovek veruje da je 'zdravije' primiti virus. Ali, nije. Hiljadu puta je bolje vakcinisati se", zaključio je Kon.