Infektolog iz Zaječara vratio odlikovanje koje mu je dodelio Vučić: “Moja porodica trpi napade od članova vaše stranke, prešli su granicu…”

5
(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV)

(Beta) – Infektolog iz Zaječara Nenad Ristović, koji je odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge u borbi protiv koronavirusa, danas je vratio to odlikovanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog napada na njegovu porodicu za koje tvrdi da dolaze od “dvojice kriminalaca” iz vrha Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu.

Na konferenciji za novinare, Ristović je Vučiću uputio otvoreno pismo u kojem je rekao da mu se obraća kao predsedniku SNS.

“Udarce i napade od članova vaše stranke trpim od 2012. godine, i na to sam se navikao. A Vi možete pretpostaviti o kakvom se arsenalu uvreda radi. I moja reakcija ne bi bila ni približno ovakvog intenziteta da dvojac sa kormilarom krimanalaca iz vrha Vaše stranke u Zaječaru, jedan osuđen za zloupotrebu službenog položaja a drugi za nasilje u porodici, nisu prešli svaku granicu i meru. Udarili su na moju porodicu. Porodica je svetinja. Bez porodice nema Srbije”, naveo je Ristović.

Kako prenosi portal Glas Zaječara, to se dešava jer oni žele da napadima na njegovu porodicu steknu političke poene za predstojeće lokalne izbore u aprilu 2021. godine i jer smatraju da mu je Vučić, dajući mu to priznanje, dao i prednost koja je nedostižna.

“Obraćam Vam se kao otac, suprug i čovek čiju nameru nemojte lično shvatiti, već kako borbu za moju i vašu porodicu. Jer takvi ili njima slični koji nemaju ništa od morala kao ni od porodice, ne znaju za životne vrednosti. Zato Vam medalju vraćam, da je dodelite njima ili nekome po meri i kriterijumima navedenih kriminalaca, jer ni jedna medalja, pa ma bila ona i zlatna, ne može biti veća i viša od porodice”, naveo je Ristović.

Ristović je naveo da je Medicinski fakultet i specijalizacije završio sa visokim ocenama, da radi 23 godine i da je načelnik odeljenja koje pruža usluge i zbrinjava gradjane osam opština Timočke krajine.

“Nisu mi strane ni mobilizacije 1994. ni 1999. godine, ratovi, kao i odazivanje na svaku vojnu vežbu rezervnog sastava VS od 2015. godine. Odazivao sam se na svaki poziv u kome je pisalo ‘Otadžbina zove’, tako je bilo i ovaj put… Odazvao sam se u trenutku kada mi je majka bila na samrtnoj postelji. Njena smrt me je zatekla u Beogradu na našem zajedničkom zadatku u borbi pritiv kovid-19. Sahranio sam je, i nakon par dana vratio se u stroj zdravstvenih radnika za koje ne postoji ‘Ne mogu i neću’, nego samo borba za osmeh na licu svakog našeg pacijenta”, dodao je on.

Taj lekar je dodao da ga je i vest o priznanju od predsednika zatekla kada je osetio simptome koronavirusa, dva dana pre nego je bolest zahvatila i ostale članove njegove porodice, ali da je ta medalja izazvala buru u Zaječaru jer tako visoko državno priznanje nije došlo u taj grad više od 25 godina, ni za pojedinca ni za ustanovu.

“Neću Vam više oduzimati vreme jer se moramo vratiti našoj zajedničkoj borbi i odsudnoj odbrani zdravlja našeg naroda i otadžbine od kovid-19. Ali budite uvereni da ću se boriti protiv kriminalaca u vašim redovima, a verujem da ćete kao otac, suprug, čovek i pravnik biti na strani istine i pravde. Želim Vam svu porodičnu sreću i zdravlje. Vaš Nenad Ristović, lekar ovdašnji sa porodicom. Živela porodica, živela Srbija!”, dodao je on u otvorenom pismu.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

5 KOMENTARA

  1. Taj Bosko Nicic zna vrlo dobro da se to odnosi na njega jer je on taj ali svemu dodje kraj i kad bude njegov dosao a dzabe se bataraga jer ubrzo ce morati da se suoci sa svojom prljavom prosloscu. Vucic ovde ima samo to sto ga je primio u stranku iako mu je ranije bio protivnik. Kada Bole bude pao, kad ga Vucic bude procenio kao stetocinu, saznace se sve…

  2. Moralna gromada.Ćovek sa stotinu lica.Zadrugar…….Ej Srbijo zašto ćutiš.Pa čija je zemlja ova…..

  3. ALEKSANDRE VUCICU KAD CEMO OVDE CUTI ODGOVOR NA RADNJE TVOJIH MAFIJASA!???POGLEDAJ LICE COVEKA STRAH GA ZA BOLESNIKE ,STRAH GA ZA SVOJE ZDRAVLJE,STRAH GA ZA PORODICU,STRAH GA ZA EGZISTENCIJU SLAVNI SNS-OVCE RESILE DA MU ZAGORCAJU ZIVOT .KO SU ONI ;KOME ONI POMAZU NARODU,TEBI,PARTIJI -KOMWE?(urednice oprosti za velika slova nisu”vika”vec bes dali je ovo mooguce?)!

Comments are closed.