Incident u Podgorici: Obračun pristalica DPS-a i opozicije, letele kamenice, kordon policije sprečio dalje sukobe, Krivokapić, Bečić i Abazović upozorili na provokacije

0
Beta - AP Photo/Risto Bozovic

Nekoliko osoba povređeno je u City kvartu u Podgorici, u obračunu pristalica DPS-a i opozicionih koalicija, u kom su letele i kamenice, javile su Vijesti, a reži incident sprečila je policija, koja je razdvojila te dve grupe.

Kordon policije su stao je između te dve grupe, a drugi pripadnici policija praznili su lokale oko kafića “Štrafta” u kom je došlo do incidenta.

Informacije su kontradiktorne oko toga ko je počeo incident. Navodno, pristalice vlasti slavile su u “Štraft”.

Navodno, u lokalu “Štrafta” pevali su crnogorske pesme, uzvikivali “E viva” i napravili bakljadu. U tom trenutku naišla je kolona pristalica opozicije, nakon čega je počeo incident.

Reporteru Vijesti na licu mesta je rečeno da su prvo poletele flaše iz lokala.

Policija je zaustavila kolonu pristalica opozicionih partija i nije im dozvolila prolaz.

Nakon obračuna jedna povređena osoba ostala je da leži na ulici, ali Vijesti pišu da im nije objašnjeno ko je i kako povredio tog muškarca.

Jedan od očevidaca tvrdi da je povređeni na ulici ostao nakon intervencije policije.

Na mestu događaja bile su dve ekipe Hitne medicinske pomoći.

Vijesti pišu i da je šolicija u lokalima u centru Podgorice legitimisala goste i bez objašnjenja od njih tražila da napuste lokale. U jednom od lokala policajci su rekli gostima “da zovu Centar bezbednosti Podgorica i pitaju zbog čega lokali moraju biti ispražnjeni”.

Krivokapić, Bečić i Abazović pozvali građane da slave kod kuće i ne nasedaju na provokacije

Lider koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić pozvao je građane, koji slave na ulicama širom Crne Gore, da se vrate svojim kućama i u njima nastave slavlje”.

“Zbog proverenih informacija da značajan broj plaćenih provokatora pokušava da izazove incidente i nemile događaje, kako u Podgorici tako i u drugim gradovima Crne Gore, pozivamo građane da se vrate svojim kućama i u njima nastave slavlje. Ne smemo dozvoliti bilo kakav izgovor odlazećem režimu da opovrgne neporecive rezultate izbora i narodnu volju”, navodi se na Fejsbuk stranici Zdravko Krivokapić – Za budućnost Crne Gore.

Lider koalicije “Mir je naša nacija”, Aleksa Bečić, pozvao je građane da u svojim domaćinstvima slave pobedu, i ne nasedaju na provokacije. 

On je apelovao da i ostali politički suubjekti pozovu svoje birače na uzdržanost jer, kako je kazao, Udba ubacuje provokatore koji izazivaju međunacionalne tenzije.

Reagovao je i lider koalicije “Crno na bijelo”  Dritan Abazović.

“Svaki vid nasilja ili provokacija sa bilo cije strane, baca senku na izbornu pobedu u kojoj je poražena korupcija i organizovani kriminal. Zato vas molim da se suzdržite od toga i slavite u svojim domovima na dostojanstven način”, saospštio je Abazović.

“Kao nikada do sada, potrebno je sačuvati mir, međunacionalni i međuverski sklad, kao i građansko biće Crne Gore. Ne dozvolite da svojom neodgovornošću ili preko ubačenih pojedinaca ugrozimo istorijsku pobjedu. Ovo je zemlja svih nas i zato čuvajmo jedni druge. Građanska Crna Gora nema alternativu! Sada nam treba mudrost, biće vremena za slavlje”, zaključio je Abazović.