Incident tokom auto-litije u Herceg Novom: Privedene tri osobe, među njima i policajac koji je bio van dužnosti

0
Profimedia

(Beta) – Policija u Herceg Novom je danas u Igalu sprečila da dođe do većeg incidenta kada su jedan pripadnik policije i još dve osobe udarale u vozilo sa istaknutim trobojkama i crkvenim zastavama, saopštila je Uprava policije. 

Identifikovane su i privedene tri osobe koje su narušavale javni red i mir, navodi se u saopštenju. 

Incident se dogodio tokom auto litije kada su, na petlji ispred jednog ugostiteljskog objekta, službenik Uprave policije M. P. i osoba V. S. udarali u vozila koja su se organizovano kretala kroz Igalo sa istaknutim trobojkama i crkvenim zastavama. 

“Oni su pokušali od jedne osobe da oduzmu zastavu i tom prilikom je na vozilu slomljen prozor, a vozilo je ostvarilo kontakt sa drugim vozilom”, navode iz Uprave policije. 

U postupku je, dodaju, utvrđeno da je u narušavanju javnog reda i mira učestvovao i I. R. 

“Kolona se zaustavila i nakon verbalnog konflikta ove osobe su se vratile u ugostiteljski objekat. Policijski službenici Centra bezbednosti Herceg Novi su sprečili veći incident, a osobe iz kolone vozila su se vratile u svoja vozila i nastavila kretanje. Mesto događaja obezbedili su pripadnici policije”, navodi se u saopštenju. 

O događaju je, kako su rekli, obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom koji se izjasnio da u navedenim radnjama nema elemenata krvičnog dela koja se goni po službenoj dužnosti, već da je reč o krivičnom delu uništenje i oštećenje tuđe stvari čije se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi. 

“Protiv M.P, V. S. i I. R. biće podnete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru”, kazali su iz Uprave policije.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500