“Imamo preduslov za ulazak u novu vladu – ukidanje spornog zakona”: Knežević o “ultimatumu” za mandatara

0
Screenshot YouTube

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, rekao je u razgovoru za B92, da ta stranka ima preduslov da uđe u vladu Crne Gore, a to je povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti.

“Mi ćemo tražiti od Zdravka Krivokapića i parlamentarne većine da se već sad potpiše povlačenje zakona o slobodi veroispovesti i da se vpotpiše temeljni ugovor sa SPC i patrijarhom Irinejom i Sinodom SPC. DF će tražiti kao preduslov za bilo kakve dogovore oko formiranaj Vlade da trenutna parlamentarna većina povuče antipravoslavni i antisrpki Zakon o veroispovesti, jer smo to obećali građanima. Nakon toga se stiču uslovi da se potpiše temeljni ugovor sa SPC i zaštite naše svetinje u Crnoj Gori. Posle ćemo se dogovoarati oko personalnih rešenja u vladi”, rekao je on.

A o personalnim rešenjima ni reči. Ili?

“Ono što je očigledno, mi nismo ni stigli do personalnih rešenja, jer Dritan Abazović, lider koalicije Crno na bijelo, traži da Srbi ne mogu biti na funkcijama bezbednosti. Mi to ne prihvatamo, da se delimo na podobne i nepodobne Srbe”, naveo je on.

Kako je rekao, Demokratski front ima obavezu prema svojim glasačima.

“Pobedio je srpski narod, mi ne razmišljamo o personalnim rešenjima, ali branimo interese srpskog naroda”, kazao je Knežević.

On je istakao da Mandić i on ne žele da opterećuju koaliciju ni mandatara.

“Andrija Mandić i ja smo se zavetovali u manastiru šta ćemo da uradimo ako neko bude pokušao da uradi nešto protiv nas. Uradićemo sve da zaštitimo pravdu, zakon i čast naših porodica”, rekao je on.