“Imamo kompletnu sliku o licima umešanim u ubistvo”; “Nećemo se smiriti…”: Državni vrh povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića

0
Armend NIMANI / AFP / Profimedia

(Beta) – U Hramu Svetog Save u Beogradu danas je služen  pomen ubijenom lideru Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliveru Ivanoviću, kom je prisustvovala premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabić je ponovila da se Vlada Srbije “neće smiriti dok se ne istraži taj užasan zločin”, kao i da Priština opstruiše ceo proces.

Beogradski mediji prenose da je Brnabić navela da su postojali pokušaji političkih optužnica koje su se, kako je rekla, završile time da je na kraju optužena Ivanovićeva sekretarica.

“To govori o ozbiljnostri istrage u Prištini i njihovim namerama… Da je Prištini bilo u interesu da nađe počinioca i nalogodavce, svakako bi i današnji epilog bio drugačiji”, rekla je Brnabić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da srpske službe već mesecima imaju kompletnu sliku o osobama koje bi mogle biti umešana u težak zločin ubistva lidera Građanske Inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića.

“Ali nismo mogli da budemo prisutni na uviđaju, pa nemamo ono što bi nazvali direktni dokazi. Za to je potrebno ili da se neki od materijala sa uviđaja pojave u našim rukama ili direktno priznanje nekog od učesnika. Ali kompletnu sliku onih koji bi imali motiv i koji bi bili umešani u takav jeziv zločin naše službe, ne od juče, već nekoliko meseci  imaju”, rekao je Vučić, nakon što je na aerodromu u Beogradu dočekao avion sa milion doza kineske vakcine protiv Kovid-19.

On je rekao da naše službe “rade svoj posao”, ali su to “nemogući uslovi, jer mi tamo nemamo efektivnu kontrolu na terenu”.

“Država Srbija će se boriti da se na svaki način pronađu oni koji su taj zločin počinili”, rekao je Vučić.