“Imamo dva kandidata za premijera, ja sam jedan od njih. Vučić razmišlja o koaliciji sa Šapićem…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/EV)

“Glasala sam za to da Srpska napredna stranka (SNS) formira sama vlast sa manjinama”, izjavila je predsednica Vlade i funkcionerka SNS Ana Brnabić, prenosi Blic.

Ona je rekla da je na sednici Predsedništva SNS glasala upravo za taj predlog, jer smatra da bi to bila “najefikasnija vlada”.

Takođe, ona je rekla i da postoje dva kandidata za premijera Srbije, i da je ona jedan od ta dva.

“Nije na meni da kažem ko je drugi, ali je iz naše stranke, i iza te osobe bih uvek stala”, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da predsednik Aleksandar Vučić najozbiljnije razmišlja o ulasku u koaliciju sa liderom Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandrom Šapićem.

Brnbić je, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, rekla da je Vučić veoma razočaran u neke njemu bliske ljude i da je teško podneo podršku koju su njihovi koalicioni partneri iz Socijalističke partije Srbije (SPS) dali protestima opozicije u Beogradu.

Ona je navela da Vučić misli da Šapiću mnogo toga nedostaje, da mora još da uči i da radi, ali da je ono što ceni kod njega borbenost.

“Aleksandar Šapić je pokazao da želi i da ume da se bori, i to je pokazao u trenucima kada se naši koalicioni partneri, pre svega mislim na SPS nisu tako borili, i neki iz SNS”, navela je.

Funkcioneri SNS sastali su se krajem prošle nedelje na sastanku, na kome je, između ostalog, bilo reči i o formiranju nove vlade.

Kako je tada rekao predsedsednik Srbije Aleksandar Vučić, postoje četiri varijante za sastav nove vlade, čije je formiranje najavio za kraj avgusta.

(Blic, Beta)