“Imam Viber grupu sa Murinjom, Veron je sinu dao ime po meni, ali je Miha ‘punto di riferimento'”: Dejan Stanković o svojim uzorima

0
Credit line: Claudio Grassi / LaPresse / Profimedia

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, bivši fudbaler i jedan od najboljih srpskih igrača u poslednje dve decenije, u poslednjih godinu dana, od kako je preuzeo Zvezdu, osvojio je titulu i odveo “crveno-bele” u nokaut fazu Lige Evrope gde će na megdan Milanu. Trenutno je lider u prvenstvu i njegova trenerska karijera je započela uspešno.

Stanković je istakao da su na njega kao trenera uticali Sven Goran Erikson, Alberto Zakeroni, Roberto Manćini, Radomir Antić, Vladimir Petrović Pižon i Toma Milićević, ali da su Žoze Murinjo i Siniša Mihajlović na posebnom mestu.

“Za mene je Miha ‘punto di riferimento’, što bi rekli Italijani – tačka (uzor) koja se sledi. Ozbiljan dasa i karakter. Neko ko nema strah da se sudari sa bilo kojim problemom. Objasnio je šta je život. Njegov rad pratim i ponekad pričamo o detaljima koji mi pomognu za pripremu mog tima”, rekao je Stanković u intervjuu za štampano izdanje Kurira.

“Nažalost, sa Murinjom se ređe čujem. Ali naš je odnos kao da smo se juče čuli. Tako funkcionišemo. Imamo neku zajedničku grupu na Vajberu, pa doleti poruka od njega…”, dodao je on.

Stanković je tokom igračke karijere u Laciju, a posle i u Interu, delio svlačionicu sa Argentincem Huanom Sebastijanom Veronom. Podsetio je da je Veron sinu dao ime po njemu, iako u početku nisu bili u najboljim odnosima u Rimu.

“Dao mu je ime Dejan (Deian, kako bi se ime pravilnije izgovaralo u Argentini). Mislim da se niko u Argentini se ne zove tako. Čujemo se često nas dvojica, a sećam se da je u početku odnos bio na distanci”, rekao je Stanković.

“Malkice prgavo, ja prema njemu i on prema meni. Kad, dođe ti jednom Sebastijan i kaže mi da je sinu dao ime Dejan. Pomislio sam da me zeza, jer se nismo družili. Međutim, od tada se naš odnos potpuno promenio. Naši sinovi su išli zajedno u razred, žene su se takođe družile…”

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!