“Imam i ja pištolj. Boli me … koga ćeš da zoveš”: Šta je Malčanski berberin rekao mladiću koji se zatekao sa njim “oči u oči” u dvorištu kuće

0
Foto: MUP Srbije

Redakcija Nedeljnika razgovarala je sa Markom Živićem (36) iz Niša, u čijoj kući u mestu Pasjače se krio Ninoslav Jovanović zvani Malčanski berberin. On nam je ispričao kako su on i njegov otac otkrili Jovanovića i kako su saznali da je maloletna Monika K. živa.

“U povratku sa posla, pošto smo bili da koljemo junicu, svratili smo da obiđemo kuću, jer nije obilažena 10 dana. Otac je otišao da proveri da li je sve u redu, ja sam ostao u kolima. Primetio sam da otac nije brzo završio. Kako sam podigao pogled, primetio sam da se zavesa na prozoru podigla.

Prozor je bio otvoren i primetio sam da neko hoće da pređe preko njega. Pošao sam da izađem, auto mi je ostao upaljen, udario sam vrata od kola.

Krenuo sam prema kući, moj otac je u tom momentu izašao do kapije i rekao “Mare, ponesi pištolj, ima nekog u kući”, iako ne posedujemo oružje. To je bilo samo radi naše sigurnosti. Dok sam došao do kapije, ocu sam rekao da ostane kod prozora, jer sam video da je otvoren. Nismo znali da li ima još nekog.

Kad sam video njega, povikao sam Stoj, imam pištolj, pucaću. On se okrenuo prema meni i pogledao me direktno u oči. Neću da zaboravim taj pogled.

Rekao mi je: Imam i ja pištolj, i ja ću da pucam.

Ja sam rekao: Imam telefon, zvaću policiju, na šta je on rekao: Boli me ona stvar, zovi koga hoćeš.

Onda se okrenuo i nastavio da beži.

U tom trenutku nisam ni pomišljao na strah.

Nisam video svojim očima da ima pištolj. Čuo sam posle da je imao nož i to neki od 20-25 cm.

Uzeo sam telefon, zvao SUP u Nišu, policajac me je pitao da li sam siguran da je to on, rekao sam da sam 100 odsto siguran.

Inspektor koji je došao prvi na lice mesta, inspektor Zlatko, prezime mu ne znam, došao je za 10 minuta od poziva. Sačekao sam ga na prilaznom putu do kuće, objasnio mu kakva situacija. Otac je otključao kuću, Zlatko je ušao unutra.

On je video Moniku i rekao: Evo je, dobro je, živa je. Meni je pao kamen sa srca”, ispričao je Živić za Nedeljnik.

Monika K. pronađena je juče nakon gotovo 10 dana intenzivne potrage za njom i višestrukim silovateljem koji ju je oteo 20. decembra na putu do škole.