“Imaćete u narednih nekoliko dana mandatara za sastav nove Vlade…”

2
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će u narednih nekoliko dana biti poznat mandatar za sastav nove Vlade.

“Imaćete u narednih nekoliko dana mandatara, da li će biti tri, ali svakako manje od sedam (dana)”, rekao je Aleksandar Vučić novinarima obilazeći završne radove na izgradnji objekta “Galerija Belgrejd” u okviru projekta “Beograd na vodi”, prenosi RTS.

Takođe, predsednik Srbije izjavio je i da će sporazumi koji su postignuti u Briselu tokom pregovora sa Prištinom, kao što je osnivanje Zajednice srpskih opština, morati da budu sprovedeni, i da se podrazumeva da oni nisu u potpunosti u skladu sa njihovim propisima, jer da jesu pregovori ne bi bili ni potrebni.

Vučić je rekao da su pregovori vođeni “upravo zato sto nije u skladu sa njihovim propisima” i dodao da će i neki propisi u Srbiji morati da budu promenjeni da bi ono što je dogovoreno u Briselu bilo sprovedeno.

“U političkom smislu ih ne razumem sasvim, iako sam mislio da sam politički veteran, iako imam iskustva možda i najviše na ovom delu sveta. Ja razumem protivnika kad se ponašaju racionalno. Ne mogu da ih gledam kao protivnika mi žemo mir moramo da saradjujemo sa Albancima”, rekao je Vučić.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Najveći radnik i rob zemlje ΛV smogao je snagu i našao malo slobodnog vremena i objavio toliko dugo očekivane novine, koju građani čekaju od 21. juna, da će narednih nekoliko dana ili nedelja obelodaniti ime mandatara vlade. Koga zamajava? Predhodni rok za formiranje svoje vlade bio je 25. avgusta, pa je propao. Izgleda da on nema dovoljno slobodnog vremena da imenuje I merka starog-novog mandatara, već on sve sam radi i uradiće. Šta će mu vlada, kada i onako on obavlja, tako uspešno, sve funkcije i dužnosti predsednika, premijera, ministra svih ministarstava, sudije, policije, graditelj autoputeva, fabrika i šta ne još, kada su ostali tutubani, neradnici i džabalebaroši. Članovi vlade služili mu, do sada, samo za aplaudiranja i da ponavljaju njegove izrečene misli kao papagaji, a to će nastaviti i sledeća vlada. Zašto da menja ono što perfektno fukcioniše. Takođe, neka nastavi sa osiromašivanjem penzionera, jer skoro nema izbore, a oni i onako su samo njegova glasačka mašina.

  2. Јел’ ово “имаћете” у стилу: “ево вам” и мандатара, кад вам већ није довољно што сам ја и једно и друго (и треће…) ?

Comments are closed.