“Imaćemo haos na granicama. Vučić da se hitno izjasni pod kojim uslovima naši ljudi iz inostranstva mogu da dođu u zemlju…”

0
Foto: Stranka-slobode-i-pravde

 (Beta) – Stranka slobode i pravde (SSP) pozvala je danas predsednika Aleksandra Vučića da se hitno izjasni da li i pod kojim uslovima gradjani Srbije koji žive u inostranstvu mogu da dodju u zemlju za predstojeće novogodišnje i uskršnje praznike.

“Kao i sa drugim epidemiološkim merama i u ovom slučaju vlast nedopustivo kasni, što će za posledicu  imati haos na graničnim prelazima, upropašćavanje novogodišnjih praznika stotinama hiljada naših sunarodnika, ali i dodatno pogoršanje katastrofalne epidemiološke situacije”, ocenila je SSP u saopštenju.

Ta stranka je dodala da Vučić ima obavezu da se odmah i bez političkog kalkulisanja izjasni da li je dijaspori dozvoljen dolazak u zemlju i da li će im biti potreban PCR test i boravak u karantinu.

“Upozoravamo da nam preti isti ili još gori scenario nego za vreme uskršnjih praznika ili na početku epidemije kada su naši sunarodnici ulazili u svoju zemlju u potpuno haotičnoj situaciji i bez ikakvih epidemioloških mera, a onda su u Vučićevim medijima orkestrirano optuživani da su masovno unosili virus u zemlju”, dodala je SSP.