“Ima onih kojima su testovi potrebniji”: Fudbaleri koji su odbili da se testiraju na koronavirus (iz pravih razloga)

0
Profimedia

Španski fudbalski klub Real Valjadolid odbio je ponudu La Lige da njihovi igrači dobiju testove za koronavirus. Klub je saopštio da to ne može da prihvati iz “etičkih i medicinskih razloga”.

“Nijedan igrač nema simptome, i ubeđeni smo da ima ljudi koji imaju mnogo manje para od nas i kojima su testovi mnogo potrebniji. Oni treba da su prioritet”, rekao je portparol kluba David Espinar.

Španija je druga najpogođenija zemlja u Evropi posle Italije, sa 558 potvrđenih smrti i skoro 14.000 obolelih do srede po podne. Građanima je dozvoljeno da izlaze napolje samo do apoteke ili supermarketa.

Real Valjadolid je ovako reagovao i na prekjučerašnju izjavu predsednika Španske fudbalske federacije, Luisa Rubijalesa, koji je kritikovao klubove zbog testiranja igrača.

“Meni ne deluje normalno da se testovi troše na igrače, pošto ima toliko onih čiji su životi ugroženi”, kazao je Rubijales. “Čak i ako su pozitivni i nemaju simptome, fudbaleri će samo ostati kući. To je antipatriotski čin u ovim uslovima.”