“Ima neko i iznad mene, gospođo!”: Zbog čega “nema termina” za planirani koncert Đorđa Balaševića u Nišu

8
Foto: Printscreen

Koncerta Đorđa Balaševića koji je planiran za 15. novembar neće biti, jer je niška hala “Čair” zauzeta, tvrdi ćerka ovog muzičara Beba Balašević, pišu “Južne vesti”.

Bez uspeha je, kaže, i pokušaj da pronađu novi datum za nastup, a odgovor nadležnog Sekretarijata za sport da i dalje nema termina. U Sekretarijatu ističu da niko ne može da zakaže koncert dok ne saznaju raspored utakmica timova u evropskim takmičenjima.

Niška publika koja je željna da uživo sluša popularnog kantautora, moraće još da sačeka na njegov koncert. Kako je na svom Fejsbuk profilu napisala Beba Balašević, do pre dva dana bili su sigurni da će Đole nastupiti 15. novembra, ali potom je propao i taj termin i pokušaj da dobiju novi.

Objašnjava da je kontaktirala direktora Sportskog centra “Čair” Dragan Perića koji je joj je, kaže, rekao da je za to zadužen gradski Sekretarijat za omladinu i sport, a potom joj je šef odseka za sport Predrag Janičić kazao da su svi termini zauzeti.

Na moju molbu da mi kaže kada bismo u dogledno vreme mogli rezervisati prvi slobodan termin, rekao je da ne zna jer ispred sebe nema kalendar. “Kako onda znate da nema termina?”, pitala sam ga. “Znam.”, rekao mi je, napisala je Beba Balašević.

Ističe da je pitala ko je vlasnik hale i da je nakon odgovora da je to Grad, ona šefu odseka za sport rekla da je su to zapravo građani Niša i da su oni u njihovo ime odlučili da ne pokažu dobru volju da se pronađe datum za koncert.

“Ima neko i iznad mene, gospođo!”, rekao je.

„I iznad vas? A ko je to?”

„Pa, gradonačelnik.”

“Nemojte mi reći da se on bavi i rasporedom hale i terminima treninga, molim Vas.”, deo je razgovora koji je prenela Balaševićeva.

Ona ističe da ne želi da od ovoga pravi afera, da se dešava da dvorane nemaju slobodnih termina, ali da se svakako neće obraćati gradonačelniku za organizaciju.

“Ovo je samo obaveštenje, nikakav apel, pomoć nam oko održavanja koncerata srećom zasad nije potrebna ni od onih od kojih bi je možda i zatražili. Postoje u Srbiji hale i u drugim gradovima, u Kruševcu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici, da ni ne pominjem Beograd ili Novi Sad. I postoje gradovi gde se ne pita “neko iznad”, nego se pitaju oni ispred, takozvana publika, pokazalo se da to savršeno funkcioniše”, napisala je ona.

8 KOMENTARA

 1. Dovoljno je već rečeno u komentarima. Zato trebe u svim gradovima da se organizuje pisanje peticije, da nije poželjan.

 2. svakoga treba kazniti surovo ko je protivu srbskog najvećeg do sada precednika, milog nam i ljepog AV-a,
  treba da se zna reda ako čak i opozicioni skupovi ne spominju vojvodinu ni u jednom kontekstu
  a vladodržači nam ukinuli AP a sa FK se sprdaju nazvavši je Voša a mogli su i Noša,
  automatski ne treba ni dozvoliti pjevcima iz severne svrbije da donosen prihod gradu u ovom
  slučaju južnoj svrbiji!

  • Poslusaj njegove izjave o srbima na koncertima koje je imao u Zagrebu, Splitu i Puli pa ce ti se sve kazati samo. Youtube…

Comments are closed.