IKEA izveštaj otkriva da je život nakon pandemije u „konfuznoj sredini“

  0

  Život kod kuće je trenutno u „konfuznoj sredini“, jer se polako vraća u normalu, mada pojedina ograničenja i dalje ostaju na snazi, pokazuje prvi IKEA Puls izveštaj koji sumira uvide prikupljene praćenjem života porodica širom sveta, u periodu od aprila do juna. Kako se bezbednosne mere u vezi sa pandemijom popuštaju, ljudi su ponovo prihvatili svoju slobodu, ali i saznanje da će još neko vreme živeti u limbu – moći će da izlaze iz kuće, ali uz držanje određene socijalne distance.

  Istraživanje je takođe pokazalo da su teški meseci provedeni u zatvorenom prostoru ljude naučili da cene rutinu u svakodnevnom životu, a otkrili su i koliko je važno sprovođenje novih aktivnosti, jer su se zbog toga osećali dobro i imali utisak da stvari drže pod kontrolom. Iskustvo anketiranih porodica pokazalo je da ćemo se ovim novim lekcijama verovatno rukovoditi i u narednim mesecima, jer većina nas nastavlja da realizuje svoje prilagođene planove, pronalazeći utehu i olakšanje u svojim zatvorenim i otvorenim prostorima.

  Uz malo inspiracije i pomoći stručnjaka, dom u predstojećoj letnjoj sezoni može postati najlepše mesto u kome ćemo se opuštati, osvežiti i napuniti novom energijom. Sa novim IKEA kolekcijama, pristupačnim proizvodima i idejama, zadovoljavanje novih potreba života kod kuće i transformisanje životnog okruženja u prijatnu letnju oazu biće inspirativno, zabavno i lako.

  Osveženje enterijera

  Osvežena i šarenija spavaća soba, kupatilo ili dnevna soba, mogu puno doprineti osećaju opuštenosti i blagostanja.  

  Tokom letnje sezone ne možete pogrešiti sa veselim šarama i svetlim bojama. Osim što veoma dobro upijaju, GRUCKAN peškiri doprinose kreiranju osećaja letnjeg odmora u vašem kupatilu. Takođe, u prostor u kom provodite najviše vremena možete uneti i malo jarkih boja, uz pomoć NÄBBFLY šarenihjastučnica sa šarama egzotičnih biljaka i životinja, a VÄLDOFT mirisne sveće, koje sadrže uljanu repicu kao sastojak u mešavini voska, mogu biti lep detalj za potpun doživljaj.

  Razvijena u saradnji sa stručnjacima za ergonomiju, OMTÄNKSAM kolekcija je rezultat izučavanja životnih stadijuma i potreba koje se mogu javiti kada se naše fizičke okolnosti, privremeno ili trajno, promene. Kolekcija se sastoji od udobne sofe iz koje se lako ustaje, fotelje i naslona za noge, stolova, jastuka koji vas podržavaju gde god odlučite da sednete, kao i vaza koje su podjednako lepe i jednostavne za rukovanje, ali i mnogih drugih proizvoda.

  Zvuk će pomoći u kreiranju prijatne atmosfere

  Zvuk i svetlo su dva elementa sa snažnim uticajem na dobro raspoloženje, i kao takvi značajno doprinose kvalitetu života u domu. Imajući to u vidu, IKEA je u saradnji sa kompanijom Sonos osmislila novu kolekciju SYMFONISK. Kolekcija se sastoji od dva Wi-Fi zvučnika, kojima se veoma jednostavno može upravljati pomoću Sonos aplikacije za mobilne telefone i daljinskog upravljača. Zvučnici mogu raditi odvojeno, ali i sinhronizovano, tako da se više soba može opremiti zvukom. Polica sa Wi-Fi zvučnikom je višenamenski proizvod koji štedi prostor, svojim jednostavnim dizajnom i neutralnim bojama, veoma se lako uklapa svuda, dok je stona lampa sa Wi-Fi zvučnikom osmišljena je kao proizvod koji izaziva tradicionalnu high-tech estetiku. SYMFONISK kolekcija će biti dostupna u robnoj kući IKEA Beograd početkom jula.

  Prilagodite spoljašnji prostor svog doma prema vašim potrebama

  Bilo da imate prostrano dvorište, malu verandu ili minijaturni balkon, sa minimalnim promenama možete uživati u laganom vetriću pod otvorenim nebom tokom noći, nakon pretoplog dana.

  Solarna rasveta iz SOLVINDEN asortimana, koja ukljućuje stone i viseće lampe i lampione, doprinosi uštedi energije i smanjenju lošeg uticaja na životnu sredinu. Proizvodi iz ove kolekcije pomoćiće vam da za svega nekoliko minuta napravite prijatnu atmosferu. Samo zamislite da tokom letnje noći, organizujete filmski maraton u svom dvorištu, pod nizom SOLVINDEN svetiljki.

  Čak i mali, urbani balkon zalužuje pažnju, naročito tokom leta, kada može da se pretvori u prostor za provođenje slobodnog vremena. Stolovi i stolice iz TÄRNÖ asortimana su sklopive, trajne i simpatične, zahvaljujući spoju bagremovine i čelika. Takođe se možete odlučiti za predmete koji pripadaju ASKHOLMEN kolekciji, a koji su podjednako efikasni kada je u pitanju ušteda prostora.

  Na kraju, SOLBLEKT kolekcija je inspirisana letovanjima iz nekih davnih vremena, tropskim dezenima i filmovima Vesa Andersona. Ova kolekcija nudi fleksibilna rešenja uz koja je lako proširiti svoj urbani dom – bilo da se radi o parku, krovu, zadnjem dvorištu ili terasi. Možete se odlučiti između više proizvoda, od suncobrana, stolice za plažu, stolice za ljuljanje, ranca, rashladne korpe, mrežaste ležaljke, peškira za plažu, jastučića i još mnogo zanimljivih proizvoda. Popularna paleta boja i odvažni dezeni pružaju letnji, tropski osećaj odmora gde god da se nalazite.*