Igor Rakočević otvorio MOZZART teren u Vrnjačkoj Banji

  Nastavljena velika društvena akcija kompanije MOZZART „Sto terena za jednu igru“

  0
  Foto: Mozzart

  Na svečanom otvaranju 80. Terena u Vrnjačkoj Banji, u okviru društveno odgovorne akcije kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru“, košarkaš Igor Rakočević svima prisutnima poslao je poruku „Preko trnja do zvezda“. Ona je i sjajna paralela sa ovom akcijom uz pomoć koje ruinirani košarkaški tereni širom Srbije postaju moderna sportska igrališta, obnovljena po FIBA standardu.

  Nekadašnji reprezentativac, svetski šampion iz Indijanapolisa 2002., čovek koji je nemilosrdno rešetao rivale u Evroligi, ljubimac navijača Crvene zvezde i aktuelni potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije istakao je da je ponosan što je deo akcije „Sto terena za jednu igru“.

  Drago mi je što će nove generacije moći da uživaju u igri na terenu urađenom po profesionalnim standardima. Jako sam ponosan što je poneo moje ime, i zahvalan kompaniji Mozzart što nas je danas okupila jednim ovako lepim povodom. Nadam se, i duboko verujem u to, da će ovo igralište iznedriti nove reprezentativce, utoliko pre što je upravo reprezentativcima i posvećen, rekao je Rakočević, zvezda dana u atraktivnom turističkom mestu.

  Nove konstrukcije i specijalnu podlogu prvi su isprobali košarkaši mlađih kategorija lokalnih košarkaških klubova Goč i Basket. U revijalnom meču koji su odigrali svima su pokazali kako se u Vrnjačkoj Banji gaje talenti i budući šampioni. Motiv da budu što bolji u revijalnoj utakmici  bio je i poklon Igora Rakočevića – potpisani dres iz njegove lične kolekcije. Dres je dobio jedan od mališana koji je istakao da će sada trenirati još vrednije i napornije, a možda baš on bude budući Igor Rakočević, što je najveća želja prvenstveno kompanije Mozzart.

  Danas ponovo možete da vidite zašto obnavljamo terene: zbog ove dece, košarkaških talenata, rekreativaca i svih mladih koji jedva čekaju da istrče na naš teren. Kompanija Mozzart izdvaja značajna sredstva i resurse da bi ovo bilo moguće, ali svaki put kada vidimo da će se linije na terenu uskoro izlizati, a mrežice pocepati od igre – srca su nam puna. Mozzart akciju “Sto terena za jednu igru” sprovodi zbog budućnosti košarke, sporta i mladih. Ovo je 80. teren i nestrpljivo brojimo do stotog. Hvala našem prijatelju Igoru Rakočeviću i opštini Vrnjačka Banja što su nas danas podržali u ovom humanitarnom poduhvatu, kazao je direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart Borjan Popović.

  Ističući dugogodišnju saradnju sa Mozzartom predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović se takođe obratio prisutnima.

  Veliko nam je zadovoljstvo što se upravo u Vrnjačkoj Banji otvara osamdeseti rekonstruisani sportski teren u okviru kampanje kompanije Mozzart. Naša saradnja je započela još pre tri godine, kada smo dobili teren na našoj popularnoj “Kocki”. Danas nam je ponovo veliko zadovoljstvo što zajedno otvaramo još jedan teren koji će ubuduće nositi ime našeg proslavljenog košarkaša Igora Rakočevića. Ovakvim akcijama promovišemo zajedno sport među mladima, druženje na sportskim terenima i kvalitetno provedeno slobodno vreme, bez telefona, igrica i kompjutera. Zahvaljujem kompaniji Mozzart i Igoru Rakočeviću i verujem da ćemo se uskoro videti na otvaranju i trećeg terena u Vrnjačkoj Banji, najavio je Đurović.

  Sve prisutne ljubitelje košarke posebno je obradovalo to što su uživo mogli da vide zlatnu medalju osvojenu davne 2002. u Indijanapolisu i da u svojim rukama drže deo istorije košarke i ovekoveče taj trenutak. Budući da je Vrnjačka Banja vrvela od mladih željnih boljih uslova za treniranje košarke, na svečanom otvaranju sportskog igrališta “Igor Rakočević” bilo je jasno i to da će se sa ovog terena tapkanje lopte ubuduće čuti i danju i noću.