Igor Kokoškov novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije (još uvek nije zvanično)

0
Profimedia

Bivši selektor Slovenije i doskorašnji trener Finiks Sansa Igor Kokoškov novi je selektor reprezentacije Srbije, potvrđeno je Sport klubu.

Ova saznanja prenosi i Blic.

Kokoškov će naslediti Aleksandra Đorđevića koji je posle petog mesta na Svetskom prvenstvu u Kini odlučio da ne nastavi saradnju sa Košarkaškim savezom Srbije.

Kako prenosi N1, osvajač Evropskog prvenstva sa Slovenijom trenutno je pomoćnik Luku Voltonu u Sakramento Kingsima, a Košarkaški savez Srbije je posle najave da će uskoro biti rešeno pitanje selektora uspeo da “dobije” pregovore sa Kokoškovim i dovede srpskog stručnjaka.

Kasnije su mediji objavili izjavu Igora Kokoškova da će se sve znati za nekoliko dana, tako da ova informacija još uvek nije “zvanična”.

Igor je inače prošle godine bio prvi evropski stručnjak koji je postao glavni trener jednog tima iz NBA lige.

Novi selektor Srbije je trenersku karijeru započeo u OKK Beogradu još 1992. godine.

Posle rada u omladinskom pogonu Partizana je otišao u Sjedinjene Države gde je uglavnom radio kao asistent, prvo u Mizuriju, pa Los Anđeles Klipersima, Pistonsima, Sansima, Kavalirsima, Medžiku i Juti Džez.

Kokoškov je bio deo stručnog štaba selekcije Srbije i Crne Gore u periodu od 2004. do 2005. kada je državni tim predvodio Željko Obradović, navodi Sport klub.