“Šeta se, više priča nego što igra…”: I to se dogodilo, Dušan Tadić oštro kritikovan u Holandiji

0
Foto Profimedia

Nekadašnji fudbaler Ajaksa Marsijano Vink oštro je kritikovao Dušana Tadića zbog partija koje srpski plejmejker pruža ove sezone, prenose holandski i srpski mediji.

I to već zvuči čudno jer je Tadić jedan od najboljih igrača Ajaksa od dolaska u Amsterdam. Na krilima vrhunskih partija iz prošle sezone protiv Reala, Juventusa, Totenhema i u holandskom prvenstvu, dobro je počeo i novu sezonu.

Tadić u ligi ima devet golova i 15 asistencija. To je odličan učinak, ali ne može da se poredi sa prošlosezonskim kada je imao 28 golova i 14 asistencija na svom kontu.

Vink mu na osnovu minulog rada nije oprostio nešto slabije partije, ali i lošije rezultate Ajaksa.

“Ako pričamo o statistici, ja mu se i dalje klanjam, ali kada gledate Tadića kako igra, vidite da prečesto gubi loptu. Kada god Ajaks završava napad, lopta ide na njega. Tako je bilo i u Sautemptonu”, rekao je Vink i dodao:

“On kao da igra ove sezone sa 40 odsto mogućnosti. Šeta se po terenu i mnogo priča. Mnogo više priča nego što igra fudbal”.

Vink smatra i da Tadić ne zaslužuje kapitensku traku.

“Prošle godine Matajs de Liht je bio kapiten, a kada je bio suspendovan ili povređen to je bio Tadić. Tada ste videli da on čim je postajao kapiten da je želeo svima sve da objasni. Govorio je, objašnjavao, upirao prstom, nije ga interesovali da li je kapiten, a sada izgleda kao da publici i svima želi uvek nešto da objasni”, dodao je Vink.