„I sada si tamo gde pripadaš – u Rajskom kazalištu. Volim te, dragi moj Pero“: Rale Milenković se oprostio od svog glumačkog idola…

0
Foto: Printscreen N1

“Smrtna smo bića. Ljubav, ponekad, ima moć da prividno porekne tu činjenicu. Za svog rođenog oca mogao sam, ponekad, da pomislim da bi jednom, ipak, mogao umreti. Ali za Peru Kvrgića – nikada”, emotivno je napisao na svom Fejsbuk profilu glumac Radoslav Rale Milenković opraštajući se od svog glumačkog idola i prijatelja, proslavljenog hrvatskog kolege, koji je preminuo u 94. godini u Zagrebu.

On je dodao da nema reči kojima bi se moglo izraziti na koliko je načina i koliko je u svojoj jednostavnosti, plemenitosti i velikodušnosti, Pero Kvrgić bio nebesko biće.

“I sada je tamo gde i pripada – u Rajskom kazalištu. Volim te, dragi moj Pero. Počivaj u miru, igraj se zauvek na nebesima. Neizmerno Ti hvala na svemu”.

Legendarni umetnik Pero Kvrgić glumio je u svim većim hrvatskim pozorištima i ostvario je uloge za pamćenje u filmovima i TV serijama. Veliku popularnost u SFRJ stekao je ulogom u kultnoj seriji “Velo misto”.

Kvrgića šira publika pamti po ulogama u serijama “Stilske vežbe” (2001), “Nepokoreni grad” (1982), gde je igrao Augusta Cesareca, i kao naratora u dečjoj seriji “Ne daj se, Floki” (1985).