I Hrvatska privremeno obustavila avio saobraćaj sa Britanijom: Sve više zemalja uvodi zabranu letova, strahuju od novog soja koronavirusa

1
Foto: Profimedia

Premijer Hrvatske Andrej Plenković objavio je na svom Tviteru da će i Hrvatska privremeno obustaviti putnički avio saobraćaj iz Velike Britanije zbog novih saznanja o bržem intenzitetu širenja infekcije kod novog soja koronavirusa u Britaniji.

“Obustava avio saobraćaja iz Velike Britanije će trajat 48 sati, dok se ne preciziraju informacije o mogućem novom soju virusa”, napisao je Plenković i dodao da je prioritet zaštita zdravlja građana.

Podsetimo, avio saobraćaj sa Britanijom već je zatvorilo nekoliko zemalja, a zbog zabrinutosti usled brzog širenja novog soja koronavirusa u Britaniji.

Premijer Francuske Žan Kasteks objavio je na Tviter nalogu da će Francuska slediti Nemačku i obustaviti putni saobraćaj u narednih 48 sati.

Švedska vlada planira da uvede zabranu ulaska u tu zemlju putnicima iz Velike Britanije, javila je švedska nacionalna televizija. 

“Pripremamo odluku o zabrani ulaska iz Velike Britanije. Ona bi trebalo da stupi na snagu što je pre moguće”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Majkl Damberg.

Zvanična odluka biće saopštena u ponedeljak.

Irska će, takođe, od ponoći uvesti ograničenja za letove i trajekte iz Britanije kao odgovor na novi soj koronavirusa koji je tamo otkriven, izjavio je ministar transporta Imon Rajn.

“Opšta putovanja između nas i Britanije biće ograničena”, rekao je ministar, prenosi Rojters.

On je dodao da će odluka ponovo biti razmotrena u utorak ujutru.

Izuzetak je promet robe i ključnih radnike u lancu snabdevanja.

Bugarska će suspendovati vazdušni saobraćaj sa Velikom Britanijom od ponoći do 31. januara, kako bi sprečila da se u Bugarsku prenese novi soj koronavirusa, saopšteno je iz bugarske vlade.

Prethodno je danas i iz ministarstva zdravlja Bugarske najavljeno da se zbog pojave novog soja korona virusa uvode nove restriktivne mere za sve putnike koji dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Naredbu o uvođenju obaveznog 10-dnevnog karantina za sve putnike koji dolaze iz Velike Britanije i Severne Irske, uključujući i državljane Bugarske, izdao je bugarski ministar zdravstva Kostadin Angelov, preneo Rojters.

Belgija, Holandija i Nemačka su ranije uvele privremenu obustavu avio saobraćaja sa Velikom Britanijom.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

1 KOMENTAR

  1. sad moze zabrana letova, odmah. hitno, svi. ajmo! e, da ste to gospodo lideri sveta uradili 1. februara, a ne 1. marta, ne bi bilo ove sulude pandemije.

Comments are closed.