I građani se pozivaju da prijave kršenje mera: „Okrenite broj telefona…“

1
Ilustracija: Profimedia

Od sinoć se sprovodi pojačan nadzor primene protivepidemijskih mera, pošto je Krizni štab juče posle vanredne sednice osudio njihovo kršenje naročito uoči početka školske godine koji je označen kao prelomni trenutak u aktuelnoj fazi epidemije koronavirusa.

Krizni štab uputio je pisma svim gradonačelnicima i predsednicima opština u kojima ih podseća da su dužni da obezbede poštovanje svih epidemioloških mera na svojoj teritoriji, bez izuzetka i da bilo kakvog tolerisanja nepoštovanja mera neće biti.

Ukoliko se uoči makar i minimalno nepoštovanje preventivnih mera, nadležni organi su u obavezi da postupaju u skladu sa zakonom i takvo ponašanje sankcionišu. Ovo se pogotovo odnosi na organizatore različitih događaja širom Srbije, čija je obaveza da obezbede sve uslove kako zdravlje građana ne bi bilo ugroženo.

Vlada Republike Srbije zadužla je Ministarstvo zdravlja i MUP da u saradnji sa Koordinacionom komisijom za inspekcijski nadzor i inspekcijskim službama jedinica lokalne samouprave pojačaju kontrolu poštovanja mera i napravi plan zajedničkih kontrola poštovanja svih važećih epidemioloških mera.

Svi građani Srbije koji uoče nepoštovanje preventivnih mera to mogu prijaviti putem jedinstvenog Kontakt centra za inspekcije i to posredstvom portala www.inspektor.gov.rs ili pozivom na broj telefona 011/6350322 .

1 KOMENTAR

Comments are closed.