I direktor policije se oglasio povodom brutalnog prebijanja u Novom Sadu: “Ne štitimo mi nikoga”

2
Foto: Profimedia / Ilustracija

(Beta) – Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je večeras da su lekari koji su ukazali pomoć 28-godišnjem mladiću koji je teško pretučen u Novom Sadu obavestili o tome policiju 24. avgusta, i da su “od tada do danas” preduzete sve mere na identifikovanju Ivana Kontića (1990) kao osumnjičenog.

Kako je direktor policije naveo u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, pretučeni je tada izjavio da su mu povrede nanela njemu nepoznata lica.

Rebić je rekao da policija i tužilaštvo procenjuju, u skladu sa zakonom, kada je objavljivanje navedenih detalja u javnosti u interesu bržeg privođenja osumnjičenih, a kada može samo da šteti i oteža potragu.

“Posao policijskih službenika nisu senzacije kako to pojedini političari zamišljaju, već rasvetljavanje krivičnih dela. Nova hajka koju trenutno vode da policija nekoga štiti ili krije, jer je nakon što je objavljen snimak, o svim do tada preduzetim merama obavestila javnost, u najmanju ruku je sramotna”, rekao je Rebić.

On je “apelovao na pojedine političare da se bave svojim poslom i da prestanu da uporno organizuju i sprovode rijaliti potrage i istrage kojima otežavaju rad policijskim službenicima i tužilaštvima”.

Malo ranije načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić takođe je saopštio da policija ne krije ništa već radi na rasvetljavanju slučaja.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak u kojem jedan mladić tuče drugog i brutalno ga udara po glavi dok leži na zemlji nepokretan, a zatim mu lomi ruke.

2 KOMENTARA

  1. Овај заиста мисли да се ми закопчавамо на леђа ? Колико пута је црногорски клан у полицији потпомагао разноразни црногорски олош по Србији у извршавању кривичних дела ? Не да крију, него и помажу заташкавање таквих дела. И није страшно у свему томе што су повезани “као црева”, страшно је слугарање овдашњег дела органа безбедсности и становништва у тим њиховим злоделеима. Нисмо ми “од јуче” Ребићу, само овде треба да се појави неко заиста одговоран на власти, па да Црногорцима на очиглед покаже да немају “резервну земљу”, и да Србија то више нема намееру да буде.

Comments are closed.