I Crna Gora odaje počast Balaševiću: “Mural u znak sećanja na Đoleta…”

0
Printscreen/YOuTUbe/Al Džazira

(Beta) – Građani više gradova Crne Gore oprostili su se od kantautora Đorđa Balaševića, preminulog od posledica koronavirusa, a rukovodstvo glavnog grada predložilo je da se Podgorica umetniku oduži muralom.

Građani Podgorice, Nikšića, Cetinja, različitih generacija, oprostili su se od kantautora uz Balaševićeve pesme, suze i paljenjem sveća. 

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković saopštio je danas da je predložio gradskom sekretarijatu za kulturu da se Balaševiću posveti mural na zgradi Kulturno-informativnog centra (KIC) koji bi bio otkriven 11. maja, na rođendan kantautora. 

“Njegov poslednji (nažalost, odloženi) koncert u Podgorici trebalo je da bude na terasi KIC-a, možda bi upravo fasada tog objekta bila dobar izbor”, naveo je Vuković na Fejsbuku. 

Na ulazu u Cetinje, od subote stoji transparent s porukom: “Najlepše pesme pevao si u našem gradu. Poslednji pozdrav panonskom mornaru”. 

Od Balaševća su se danas oprostili i građani Nikšića, koji su se okupili na centralnom gradskom trgu da odaju pošast kantautoru preminulom u 67. godini života od posledica koronavirusa. 

Balašević je sahranjen danas u Novom Sadu u krugu porodice i prijatelja.