I Banjaluka će se pridružiti gradovima koji ispraćaju Đorđa Balaševića: Pesme, gradovi i nesporazumi

0
(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS)

Na Banskom dvoru u Banjaluci večeras će biti projekcija posvećena srpskom kantautoru Djordju Balaševiću, dok će se u pozadini čuti njegovi najveći hitovi, javila je agencija Beta.

Projekcija počinje u 19 časova, a prolaznici će u stihovima Balaševića uživati do 22 časa.

„Na ovaj način i Banjaluka će se pridružiti brojnim gradovima regiona koji odaju poštu ovom velikom kantautoru koji nas je u petak napustio, ali iza sebe ostavio neizbrisiv trag“, navedeno je na sajtu Gradske uprave.

Odnos Balaševića i Banjaluke je bio kompleksan i često se tumačio kao „nesporazum“.

Jednom je o tom Balašević rekao:

„Onda sam se uključio u program, kada je krenuo taj rat i kad nismo znali šta će ružno ispasti i voditelj mi je kazao: Kad ćemo se opet videti u Banjaluci? Ja sam rekao: Kada se opet skupe svi koji su bili na poslednjem koncertu. Onda mi je on postavio trik pitanje: Misliš na ove što su pobegli iz Banjaluke? Svakako se ne može izvući iz te zamke, rekao sam: Mislim na sve koji su bili na poslednjem koncertu, a on je rekao: Dobro, onda ne moraš ni dolaziti.

Tu je počeo taj neki nesporazum koji se nažalost nastavio. To nije nesporazum mene i Banjaluke, nego mene i ljudi koji se nekad oglašavaju u ime Banjaluke.“