“Hvala Vučiću, ali snaći ćemo se mi. Neka obrati pažnju na zaštitu zdravlja i dobrobit građana…”: Vlada Crna Gore odgovorila predsedniku Srbije u vezi sa respiratorima

1
Foto: Profimedia

Potpredsednik Vlade Crne Gore i predsednik Nacionalnog koordinacionog tima, Milutin Simović saopštio je da se zahvaljuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću “na brizi o Crnoj Gori”, prenele su Vijesti.

“Ipak, mislimo da je dobro da on celinu svoje pažnje usredsredi na zaštitu zdravlja i dobrobit građana Srbije. Snaći ćemo se mi. Na sreću još je država i tržišta na kojim je moguće za svoj novac kupiti nedostajuće proizvode, kao što smo u Srbiji kupili i hranu o kojoj govori predsednik Srbije”, naveo je Simović.

Dodao je i da je “i drugih država u kojima je moguće s njihovim trgovinskim kućama ugovoriti kupovinu robe proizvedene u trećim zemljama”.

“A da vam ne bude oduzeta kao što se to nama dogodilo sa respiratorima na tržištu Srbije. Posebno smo zahvalni za najavljeni dodatak od dva respiratora koja bi nam predsednik Srbije donirao na bazi dogovora sa liderom Nove srpske demokratije. Pretpostavljamo kao izraz brige za navodno ugroženi srpski narod u Crnoj Gori. Nema potrebe za tim. Ne kalibriramo u Crnoj Gori medicinsku opremu po nacionalnim frekvencijama”.

Simović je naveo i da je Crna Gora “odgovorna i organizovana građanska država koja je u stanju da i u najtežim okolnostima pandemije koronavirusa svakom svom građaninu obezbedi maksimalni mogući nivo zdravstvene zaštite”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je na konferenciji za medije povodom koronavirusa izjavio da Srbija nije konfiskovala nijedan respirator Crnoj Gori i izrazio spremnost da toj zemlji pokloni tri respiratora.

“Mi sa našim bratskim narodom u Crnoj Gori želimo da imamo najbolji mogući odnos”, rekao je Vučić.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

1 KOMENTAR

  1. Могли сте и 15. априла 1979. да изјавите да ћете се снаћи.

Comments are closed.