“Hvala građanima Makedoncima, Albancima, Srbima, Romima…”: Pendarovski proglasio pobedu

1
Foto Tanjug/AP

Kandidat vladajuće kolicije SDSM i DUI za predsednika Severne Makedonije Stevo Pendarovski proglasio je sinoć pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora i poručio da će biti predsednik svih građana.

“Hvala, faljimederit. Zahvaljujem vam građani Makedonci, Albanci, Srbi, Turci, Romi, Bošnjaci i svi ostali, koji ste na kristalno čistim, fer, evropskim i demokratskim izborima, odlučili da produžimo zajedno napred. Danas su pobedili građani. Svečano želim da objavim da ću služiti podjednako svima”, rekao je Pendarovski na konferenciji za novinare.

Kako je naveo, ishodom ovih izbora je zagarantovan put napred, za sve kao građane i kao državu, napred ka EU i NATO i ekonomski razvijenom svetu kojem zemlja pripada.

On je rekao da će se kao predsednik zalagati za pravednost i pravnu državu i da će podržavati vladu u svim važnim projektima za građane, ali i da će je kritikovati za sve što misli da treba bolje.

“Ishod predsedničkih izbora je veliki uspeh naše zemlje i ovi izbori su pobeda ujedinjavanja i zajedništva”, istakao je Pendarovski.

1 KOMENTAR

  1. Pobedio i postao predsednik S. Makedonije i – UCVELIO “zdrave” srBske političare severno od R. Severne Makedonije…

Comments are closed.