Hrvatski ministar odbrane podneo ostavku posle pada školskog aviona kod Zadra

0
Zadar, 07.05.2020. - Dva pripadnika Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva (HRV) poginula su danas u padu vojnog skolskog aviona kod Biljana Donjih nedaleko od Zadra, saopstilo je Ministarstvo odbrane. U saopstenju je navedeno da je dojava o padu vojnog skolskog aviona ZLIN primljena oko 16 casova i da su na mesto dogadjaja odmah upucene nadlezne sluzbe. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/HINA/MO)

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević podneo je večeras ostavku pošto su ranije danas u padu školskog vojnog aviona proginula dvojica pripadnika Hrvatske vojske. 

“S današnjim danom podnosim ostavku na mesto potpredsednika Vlade i ministra odbrane”, rekao je Krstičević na konferenciji za novinare u vojnoj bazi Zemunik kod Zadra. 

On nije želeo da odgovara na pitanja novinara o ostavci. 

Prethodno je najavio da će biti osnovana istražna komisija o nesreći u kojoj su poginuli instruktor letenja i polaznik letačke obuke Hrvatskpg ratnog vazduhoplovstva (HRZ), natporučnik Marko Novković (31) i poručnik Luka Jagatić (25). 

Vojni školski avion ZLIN u kojem su bili dvojica pripadnika HRZ srušio se oko 16 časova kod kod Biljana Donjih, nedaleko od Zadra. 

Slična nesreća dogodila se i početkom ove godine. Tada su u padu vojnog helikoptera Kiova vorior u more u šibenskom kanalu poginula dvojica pilota, takođe tokom trenažnog leta.

(Beta)