Hrvatski ministar odbrane: “Naša vojska je spremna za nove Oluje”

0
Ilustracija: Profimedia

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević na prijemu ratnih zapovednika na kninskoj tvrđavi izjavio je da je Hrvatska vojska spremna na nove “Oluje”, prenosi N1.

“Pre 24 godine hrabrošću i požrtvovanošću hrvatskih branitelja i mudrošću i vizionarskim vođstvom predsednika Franje Tuđmana zadali smo završni udarac velikosrpskoj politici”, započeo je svoj govor na kninskoj tvrđavi ministar odbrane Damir Krstičević.

“Kraljevski grad Knin ostao je hrvatski grad i oduvek je to bio i uvek će to biti. Zato svima onima koji danas imaju pretenziju na našu zemlju i onima koji planiraju napraviti nešto protiv Hrvatske poručujem da je Hrvatska vojska danas spremna na nove “Oluje”. Nikome ne pretimo, tuđe ne želimo, ali smo spremni krvlju braniti našu domovinu”, rekao je Krstičević.

“Za razliku od mnogih država, mi našu vojsku nismo nasledili nego je stvorena iz naroda. Ona je danas respektabilna vojna snaga, a hrvatski vojnik je dobro opremljen i obučen za sprovođenje zadataka koji su pred njega postavljeni. Kroz NATO s našim partnerima i saveznicima doprinosimo razvoju mira i sigurnosti u svetu, a kroz sastav domovinske bezbednosti pomažemo hrvatskom narodu, bilo da se radi o poplavama ili požarima”, zaključio je Krstičević.