„Hrvatska otvara granice za turiste 10 zemalja, Srbija nije na spisku“

1
Foto Profimedia

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je danas otvaranje granice za turiste iz 10 zemalja, među kojima nema Srbije.

„Napravili smo plan po kojem bismo izmenili odluku o privremenoj zabrani prelaska granice za državljane niza zemalja, za turizam. To bi se odnosilo na Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, Litvaniju, Litvaniju, Poljsku i Nemačku“, rekao je Plenković, preneo je zagrebački portal Index.

Plenković je na početku sednice vlade rekao da do ove odluke dolazi, kako je rekao, zbog sjajnih rezultata Hrvatske proteklih dana.

Granice će, kazao je, biti otvorene za turiste iz deset evropskih zemalja, a lista će se proširivati, kaže, u skladu sa situacijom.

Ministar unutrašnjih poslova i šef Nacionalnog stožera, Davor Božinović, istakao je kako će građani tih zemalja ulaziti u Hrvatsku slobodno, uz epidemiološku kontrolu i pridržavanje preporuka epidemiološke struke. Odluku o tome nadležni štab će doneti danas.

„Neće se tražiti da dokažu razloge ulaska u zemlju. Na ulasku će se uzimati njihovi podaci, mesto odredišta, broj mobilnog telefona, e-mail adresa, kako bi se pratilo njihovo kretanje u Republici Hrvatskoj“, rekao je.

Srbima za sada nije dozvoljeno da putuju ni u rnu Goru.

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš naveo je kako poslednja tri dana u Hrvatskoj nema novih zaraženih korona virusom.

„Nalazimo se među najuspešnijim zemljama u borbi protiv KOVID-19 u Evropi i svetu“, rekao je dodavši kako od popuštanja mera imamo mali broj novozaraženih i povoljnu epidemiološku situaciju.

1 KOMENTAR

  1. Ко у Хрватској, од Срба, прође само са короном, одлично је прошао.

Comments are closed.