Hrvati zadovoljni žrebom, ali Zlatko Dalić bi ipak voleo da izbegne Srbiju

0
AP Photo/Andreea Alexandru, via Tanjug

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić delovao je dosta zadovoljno posle žreba za EURO 2020. On je kazao da je njegova prva i osnovna želja ispunjena, odnosno da bi voleo da izbegne eventualni duel sa Srbijom.

Podsetimo, Hrvati su izvukli Engleze, Čehe i pobednika plej-of runde u Diviziji C, gde se pored naše zemlje nalaze još Norvšeka (rival Orlova u polufinalu), odnosno Bugarska i Škotska, prenosi Mozzart Sport.

“Najvažnije nam je bilo da izbegnemo Portugal iz trećeg šešira. To se dogodilo. Grupa sa njima bila bi mnogo teška. Ponovo igramo s Englezima… Mislim da je realno da prođemo grupu, to je naš osnovni cilj i zadatak. Engleska je najvažnija, prva utakmica, opet na Vembliju, ne može biti bolje po nas u smislu spektakla. Moramo do dve pobede ako želimo da prođemo grupu”, poručio je Dalić.

Novinare koji su bili na licu mesta zanimalo koga bi hrvatski selektor voleo iz plej-ofa…

“Norveška, Srbija, Bugarska, Škotska… Kad tako pogledate Srbiju bi tu valjalo izbeći. Svi su nezgodni rivali. Opet, Škoti ako prođu igramo protiv dva domaćina. Ne znam. Nadam se da možemo da ponovimo ono sa Mundijala u Rusiji”, zaključio je Dalić.